Poliţiştii sătmăreni au depistat suspecţii mai multor furturi

Sesizaţi cu privire la comiterea unor infracţiuni de furt din locuinţe ori societăţi, poliţiştii sătmăreni au demarat investigaţiile, reuşind să identifice principalii suspecţi şi să recupereze o parte din bunurile sustrase.

article_344018_1Un caz deosebit, ce a necesitat o anchetă laborioasă, şi chiar supunerea suspectului la un test poligraf, a fost instrumentat de poliţiştii Secţiei 8 Gherţa Mică Poliţie Rurală. Totul a debutat în vara anului trecut, când dintr-un cabinet medical din localitatea Tarna Mare a fost sustras pe timp de noapte un laptop, medicul sesizând Poliţia, preocupat nu numai de sustragerea bunului, cât mai ales de pierderea informaţiilor importante şi a bazelor de date conţinute.

La cercetarea la faţa locului, poliţiştii Secţiei 8 au constatat că nu există nicio urmă de forţare, de pătrundere prin efracţie, singura ipoteză viabilă fiind aceea că în incintă s-a pătruns prin folosirea unor chei potrivite. Suspiciunea poliţiştilor s-a confirmat, în urma anchetei rezultând că un localnic din Tarna Mare, Viorel P., de 32 de ani, cunoscându-l pe unul dintre angajaţii cabinetului,   a pătruns fără drept în locuinţa sa, în timp ce bărbatul dormea, şi i-a sustras cheile, plănuind să fure bunuri pentru a face rost de bani. A intrat apoi în cabinet şi a furat laptopul, apreciind că acesta ar fi bunul pe care l-ar putea valorifica cel mai uşor. Deşi poliţiştii, restrângând cercul de suspecţi, au ajuns la bărbatul de 32 de ani, acesta continua să nege comiterea faptei, astfel încât pentru a demonstra comportamentul său disimulat s-a efectuat şi o testare poligraf de către ofiţerii specializaţi în această tehnică, din cadrul I.P.J. Maramureş.

Testul poligraf s-a dovedit şi de această dată o metodă eficientă de depistare a infractorilor, persoana suspectată de poliţişti ajungând să se destăinuie. A fost recuperat astfel şi bunul sustras, care a reintrat în posesia proprietarului de drept. Viorel P. este cercetat acum pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, dar şi a infracţiunii de violare de domiciliu, având în vedere că, pentru a dobândi cheile, suspectul a pătruns fără drept într-o locuinţă.

Un alt sătmărean, Adalbert T., de 44 de ani, a fost surprins de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale în timp ce oferea spre vânzare diferite materiale de construcţii şi un aparat de sudură. În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că aceste bunuri au fost sustrase din incinta unui cimitir de pe Strada Drumul Careiului, prejudiciul cauzat fiind de 1.000 de lei. Pe numele suspectului s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, poliţiştii verificând dacă bărbatul a mai comis şi alte infracţiuni.

Şi poliţiştii Secţiei 7 Carei Poliţie Rurală au depistat principalii suspecţi în cazul unui furt dintr-un imobil nelocuit, din satul Lucăceni. Alexandru B., de 37 de ani şi Vincze S., de 40 de ani, ambii din Berveni, au pătruns în podul casei şi au sustras produse alimentare în valoare de 1.200 lei. Poliţiştii au reuşit recuperarea unora dintre bunurile furate şi au întocmit pe numele suspecţilor dosare penale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 16, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.