Primăria Satu Mare: Stejarul din Grădina Romei a fost tăiat pentru a proteja vizitatorii

Primăria Municipiului Satu Mare informează cetățenii privind decizia de tăiere a stejarului din Grădina Romei.

În 2017, în urma incidentului petrecut în Grădina Romei, când un copil a fost rănit, s-au reevaluat arborii care prezentau un risc pentru vizitatori. Ținând cont și de evaluările anterior făcute, respectiv a examinărilor 3D cu aparatul FAKOPP, s-a constatat că stejarul din Grădina Romei prezenta un pericol: zona de la bază arborelui era vătămată, prezenta cari, existau multiple crengi uscate, iar creanga principală era afectată.

Precizăm că s-a solicitat un punct de vedere de la Agenția de Protecție a Mediului, iar în urma adresei primite de la această instituție s-a decis tăierea arborelui.  Decizia a fost luată în scopul protejării vizitatorilor.

Primăria Municipiului Satu Mare a demonstrat în ultimii ani că a dus o activitate de protejare, extindere și revigorare a zonelor verzi. În acest sens, în toamna anului 2018 și în primăvara acestui an au fost plantați 1.471 de arbori.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 2 mai 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.