9 Mai la Satu Mare. Festivitate și coroane de flori, la Monumentul Ostașului Român

Ziua de 9 Mai înseamnă pentru poporul român o zi cu triplă semnificație. Este ziua proclamării Independenței de stat a României, Ziua Victoriei finale împotriva Germaniei naziste și Ziua Europei. Sătmărenii au sărbătorit această zi cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Ostașului Român.

După primirea prefectului județului Satu Mare, Darius Filip și intonarea Imnului de stat a României a urmat un ceremonial religios oficiat de protopopul Ioan Socolan.

Prefectul județului Satu Mare a vorbit despre semnificația acestei zile, după care a urmat depunerea de coroane de flori din partea Instituției Prefecturii Satu Mare, Consiliului Județean Satu Mare și a Primăriei Satu Mare.

La eveniment au fost prezente oficialitățile județene și municipale, conducători de instituții din cadrul Ministerul Apărării  Naționale și MAI, un numeros public.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 9, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.