Târgul Educației – ediția 2019, un real succes la Satu Mare și numeroși elevi interesați

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în colaborare cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională au organizat o nouă ediție a Târgului Educației, în 10 mai, la Satu Mare.  Evenimentul a fost organizat pentru absolvenții de clasa a VIII-a și părinții lor, pentru a face cunoștință cu ofertele profesionale ale liceelor pentru anul școlar 2019-2020. 

În Satu Mare, la Casa Meșteșugarilor începând  cu ora 10.00 s-a deschis oficial ediția 2019 a Târgului Educației, unde în sala mare liceele sătmărene cărora li s-au adăgat cele din Tarna Mare, Supur și-au prezentat oferta, planul de școlarizare prin intermediul unor standuri reprezentative cu imagini, diplome, cupe, obiecte realizate de elevi și pliante.

Târgul a fost vizitat de aproape 2.000 persoane în câteva ore, constituindu-se într-un bun prilej de contact cu toate ofertele liceelor, concomitent, având posibilitatea de a compara și alege cea mai bună variantă pentru parcursul școlar de viitor al elevilor.

Un loc aparte îl constituie ofertele școlare pentru învățământul profesional dual, pentru care se constituie clase la Liceul Tehnologic „Unio-Traian Vuia”, Liceul Tehnologic Ardud, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, Colegiul Economic ”Gheorghe Dragoș”, Liceul Tehnologic ”Petru Cupcea” Supur, Liceul Tehnologic Tarna Mare, Colegiul Tehnic ”Elisa Zamfirescu”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”George Emil  Palade”.

Și-au prezentat oferta și Liceul Teologic Romano-Catolic ”Hám János”, Colegiul Național ”Doamna Stanca”, Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt”, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Colegiul Național ”Kölcsey Ferenc”, Colegiul Național ”Ioan Slavici” și Liceul cu program sportiv Satu Mare.

Târgul Educației 2019 este inclus în campania județeană de orientare școlară și profesională a elevilor, ”Îmi construiesc viitorul”. Activitățile de orientare școlară și profesională vor continua în data de 16 mai de la ora 10.00 la Negrești Oaș în fața primăriei, iar în data de 17 mai de la ora 10.00 la Amfiteatrul cultural din centrul municipiului Carei.

Târgul Educației vine în sprijinul elevilor ce finalizează ciclul gimnazial cu informații utile pentru a lua o decizie corectă pentru viitor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 10, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.