”Profesioniști în Parlamentul European”. Programul politic al PNL pentru alegeri

Miercuri, 15 mai la sediul Organizației Județene PNL Satu Mare a fost organizată o conferință de presă susținută de președintele Organizației Județene PNL Satu Mare, Adrian Albu, împreună cu deputatul Romeo Nicoară, avându-l ca invitat pe medicul Adrian Oros, vicepreședintele PNL național, care a venit la Satu Mare cu ocazia Zilei Medicului Veterinar. 

Adrian Albu a precizat că luni, în cadrul unei ședințe de lucru a PNL s-a lansat Programul politic al PNL ”Profesioniști în Parlamentul European”, care va deveni și programul de acțiune al  PNL după alegeri, care cuprinde ”ce dorim, ce gândim, ce vom face mai departe. PNL este un partid serios, respectat în P.P. european”. Deputatul Romeo Nicoară a subliniat că acest document ”este primul Program al PNL ce cuprinde 17 obiective, concepte care vor sta la baza acțiunii viitoare a partidului.

Adrian Albu a mai precizat că PNL nu ar trebui să sprijine aderarea imediată a României la Euro, deoarece țara noastră nu este momentan în stare să facă față acestei schimbări fără o trecere treptat, în etape, pe 4-5 ani, o trecere nefundamentată ar face mai mult rău.

Una din problemele abordate în cadrul conferinței de presă a fost agricultura și mediul rural. În cadrul Programului, ”Agricultura reprezintă o prioritate absolută pentru Partidul Național Liberal, iar Politica Agricolă Comună a Uniunii Europene a avut un rol foarte important în dezvoltarea agriculturii românești începând cu anul 2007.

Partidul Național Liberal susține atingerea unui echilibru între finanțarea fermelor mici și a celor de mari dimensiuni. Obiectivul trebuie să fie menținerea viabilității economice a marilor ferme, concomitent cu asigurarea unor condiții avantajoase pentru micii fermieri și fermele de familie. Viitoarea Politică Agricolă Comună nu trebuie să penalizeze pe nimeni, însă va trebui să țină cont de faptul că una dintre soluțiile pentru revigorarea economică și socială a satului românesc o reprezintă încurajarea micilor fermieri. PNL militează totodată pentru asocierea fermierilor în vederea realizării unor exploatări agricole de mare productivitate, prin exploatarea unor suprafețe mari de pământ, asocieri care să permită accesul fermierilor la piață, la credite, negocieri colective cu furnizorii de materii prime și combustibil. De aceea în viitorul buget european noi vom susține o distribuire echitabilă a subvențiilor la sectar, punând însă accent pe nevoia de relansare economică a mediului rural românesc.

Deputatul Romeo Nicoară a spus că se dorește ”simplificarea actelor și procedurilor pentru accesul la fondurile europene și la subvenții, subliniind necesitatea condiționărilor mai simple pentru obținerea acestora. Și acesta este un obiectiv important din Program”.

”Rog pe toți cetățenii să iasă la vot. Să voteze lista PNL la europarlamentare”.

Vicepreședintele PNL Adrian Oros a spus că Ziua Medicului Veterinar aniversată astăzi a constituit prilejul de a ajunge la Satu Mare. ”Nu avem voie să facem promisiuni, vorbim de ce facem și nu de ce vom face. Uniunea Europeană care există de 70 de ani a demonstrat că este benefică pentru Europa, pentru că în acest timp a menținut pace pentru europeni”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 15, 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.