A.P.M. Satu Mare organizează Parada Florilor – ediția a XI-a, cu ocazia Zilei Europene a Parcurilor

În contextul evenimentului ecologic din 24 mai – Ziua Europeană a Parcurilor și în acest an Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare invită comunitatea sătmăreană la cea de a XI a ediție a ”Paradei Florilor”. Ediția a XI a „Paradei Florilor”, se va organiza în data de 18.05.2019, și are ca scop în acest an nu doar conştientizarea comunităţii sătmărene privind necesitatea spaţiilor verzi, ci și valorificarea deșeurilor (a anvelopelor).

Ținând cont de importanța colectării selective a deșeurilor și a valorificării acestora în contextul protejării mediului, în acest an Parada Florilor se va finaliza în Centrul nou al municipiului, unde pe malul drept al Someșului, pe versantul digului dinspre B-dul Transilvania va fi montat numele municipiului din 83 de anvelope care vor ”înflori” cu ajutorul copiilor participanți care vor pune ghivecele de flori aduse de acasă.

Parada florilor va începe la ora 10.00 de la Complexul de educaţie ecologică din Grădina Romei ”Casa verde” și va consta dintr-un alai format din care alegorice împodobite cu flori urmate de majorete, toboșari, însoţiți de participanţi care vor defila până în fața Palatului Administrativ – pe B-dul Transilvania.

Acțiunea”Parada florilor” din data de 18.05.2019 va avea următorul program:

ora 9.45- adunarea participanților în fața ”Casei Verzi” din Grădina Romei
ora 9.45-10.00 – depuneri de coroane la bustul lui Kiss Gedeon – Părintele Grădinii Romei
ora 10.00 – pornirea din fața Grădinii Romei, a alaiului condus de mașina alegorică îmbrăcată în flori, urmată de majorete, toboșari, însoţiți de participanţi cu flori. Parada se va finaliza pe B-dul Transilvania în fața pasarelei din Centrul nou al municipiului unde se vor decora anvelopele aranjate sub denumirea municipiului: Satu Mare
Traseul evenimentului: Grădina Romei – Calea Traian – B-dul Vasile Lucaciu – P-ța Romană – B-dul Transilvania (în fața Restaurantului Central) între orele 10.00 – 12.00.

Sătmărenii sunt invitați să participe la această sărbătoare, cu o floare mică în ghiveci (flori de sezon: panseluțe, petunii, crăițe, etc) ca împreună să realizeze ”înflorirea” anvelopelor care formează numele municipiului.

Acest eveniment care se desfășoară cu tradiție la nivelul municipiului Satu Mare este momentul perfect de a reflecta cu privire la ceea ce putem să facem împreună pentru mediul înconjurător și implicit asupra sănătății noastre.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 15, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.