Polițiștii rutieri urmăresc responsabilizarea pietonilor

În cadrul acţiunilor de prevenire a accidentelor, derulate ieri, 15 mai, de poliţiştii Biroului Rutier, s-a urmărit în mod prioritar responsabilizarea pietonilor, o categorie importantă şi vulnerabilă de participanţi la trafic. În decursul câtorva ore au fost constatate şi sancţionate peste 50 de încălcări ale normelor rutiere, comise de pietoni pe raza municipiului reşedinţă de judeţ.

trecere_pietoniPoliţiştii sătmăreni au atras atenţia pietonilor să traverseze numai prin locurile permise, după o temeinică asigurare, reamintindu-le că un pieton se opreşte mai uşor decât un autoturism, mai ales în condiţii dificile de drum. O atenţie deosebită se impune a fi acordată supravegherii copiilor, care pot fi victime ale unor accidente grave, în ipoteza în care traversează strada neînsoţiţi sau în fugă. Exemplul corect al părinţilor, care respectă regulile de circulaţie, contribuie eficient la formarea unei conduite responsabile în trafic.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 16, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.