Călin Popescu Tăriceanu: Viitorii europarlamentari vor avea misiunea de a reprezenta cât mai bine România

Conform programului de vizită la Satu Mare al președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în dimineața zilei de 16 mai, după vizita fabricii de mobilă ”Ardudana” din orașul Ardud, de la ora 11.30 a urmat conferința de presă susținută la sediul ALDE Satu Mare. 

Alături de președintele ALDE au participat la întâlnirea cu presa deputații Ovidiu Silaghi și Andrei Gerea, și secretarul general ALDE, Daniel Chițoiu.

Călin Popescu Tăriceanu a abordat mai multe teme referindu-se și la faptul că viitorii europarlamentari vor avea ”misiunea grea de a reprezenta acolo cât mai bine România, ei vor merge acolo să susțină și să promoveze interesele României”.

Președintele ALDE a spus că ”nu putem fi de acord cu dezvoltarea țărilor cu două viteze, toți suntem egali dar alții sunt mai egali ca noi. Plecarea Marii Britanii din UE va afecta echilibrul țărilor europene, ar fi o mare greșeală”.

În discursul său, Tăriceanu a mai spus că ”ALDE militează pentru o Europă unitară, în care România să fie respectată, să fie toți pe picior de egalitate și să nu existe cetățeni de ranguri diferite. România nu este tratată corect în discuțiile pentru intrarea în spațiul Schengen. Sunt pârghii juridice pentru țările care refuză intrarea României în spațiul Schengen”.

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că economia României merge bine, dar se simte o lipsă acută de forță de muncă. În acest sens, un rol important ar trebui să îl aibă învățământul dual.

Deputatul Andrei Gerea a declarat că ”în politica actuală se revarsă o doză de ură în discursurile politice, nu este normal un astfel de comportament, este periculos. Nimic nu se poate construi pe ură. Așa nu se poate”.

Deputatul Ovidiu Silaghi a subliniat că ALDE va milita pentru ”libera circulație a firmelor românești în Europa, în aceleași condiții pentru toți”. De asemenea, a făcut referire și la necesitatea ștergerii dublului standard al produselor alimentare și nealimentare. România în prezent are o politică agrară comună și militează pentru o piață liberă în competiție cu noile membre UE.”

Tot în cursul zilei de azi, Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit la Satu Mare cu primarul Kereskényi Gábor, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba și prefectul Darius Filip.

Urmează ca de la ora 15.30 să aibă loc evenimentul de prezentare a candidaților ALDE pentru Parlamentul European, la Cara de Cultura a Sindicatelor în Sala Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 16, 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.