Două plăcintării din oraș au fost închise în urma controalelor inspectorilor DSVSA

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Satu Mare au realizat în perioada 9-16 mai un număr de 73 acţiuni de control la unităţi şi gospodăriile populaţiei. Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat patru avertismente, două amenzi contravenţionale, în valoare de 1.200 lei şi au emis două ordonanţe de suspendare a activităţii de funcţionare pentru două plăcintării.

placintaAu fost verificate: depozite alimentare, unităţi de alimentaţie publică, cantine, unităţi de vânzare cu amănuntul, pieţe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unităţi ambalare produse de origine non-animală, unităţi de procesare carne, unităţi procesare lapte. În cadrul acţiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte: existenţa documentului de înregistrare, respectarea condiţiilor generale de igienă, originea materiilor prime şi existenţa documentelor însoţitoare, respectarea condiţiilor privind ambalarea, marcarea şi etichetarea alimentelor, condiţiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea şi eliminarea subproduselor, existenţa echipamentelor de protecţie.

Deficienţele sancţionate au fost: nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în ceea ce priveşte depozitarea produselor alimentare. Un depozit alimentar din Satu Mare a fost amendat cu 600 lei; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar. Un magazin alimentar  din Terebeşti a primit o amendă de 600 lei; lipsa contractului cu o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, primăriile, Terebeşti, Apa, Medieşu Aurit şi Ardud au primit avertisment. De asemenea, au fost emise ordonanţă de suspendare a activităţii de funcţionare pentru două plăcintării din Satu Mare.

Aceste acţiuni întreprinse de către inspectorii D.S.V.S.A. Satu Mare vor continua  şi în  perioada  următoare, pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a animalelor, a preveni difuzarea bolilor transmisibile şi a reduce riscul de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 17, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.