La Mulți Ani, Cristina Gloria Oprișa! Expoziția aniversară ”Cer gând ochiului”, la Galeriile de Artă 

Ziua de 20 mai este una aniversară pentru pictorița și profesoara Cristina Gloria Oprișa, ocazie cu care prietenii, colaboratorii și foștii elevi și-au dat întâlnire la Galeriile de Artă Satu Mare, pentru a-i ura un călduros ”La Mulți Ani!”.

Sălile Galeriei de Artă au devenit neîncăpătoare pentru cei prezenți la aniversare. Aici sunt expuse 71 de lucrări ale artistei dintre cele câteva sute pe care le-a creat pe parcursul anilor, sub genericul ”Cer gând ochiului” (acronim CGO, iniţialele artistei). Evenimentul nu s-a dorit a fi un vernisaj al Cristinei Gloria Oprișa, ci o întâlnire la ceas aniversar cu cei care o apreciază și au dorit să o onoreze cu prezența lor cu această ocazie specială.

Au participat și viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, directorul Muzeului Județean, dr. Liviu Marta, criticul de artă dr. Alexandru Zotta, primarul comunei Vetiș, Iuliu Iles și mulți alții.

Cristina Gloria Oprișa s-a născut la 20 mai 1954 în localitatea Abrud, județul Alba. A absolvit în anul 1976 Institutul de Arte Plastice ”Ioan Andreescu” din Cluj-Napoca, fiind membră în UAPR, secțiunea grafică, filiala Satu Mare. Între anii 1975 și 2018 a participat la numeroase expoziții personale și colective în țară și peste hotare.

Organizează expoziții internaționale și tabere de creație: 22 de ediții ale expozițiilor ”Micul Prinț” la Muzeul de Artă Satu Mare; cinci ediții sub genericul ”Semn, Însemn, în semn”, la Muzeul de Artă. A organizat patru tabere de creație la Abrud sub genericul ”Abrud – Țara Moților”,  două ediții ”Orizonturi” la Vetiș, județul Satu Mare. În calitate de grafician a creat ilustrații, coperți de carte, afișe.

Anul 2018 a fost unul bogat în participări la expoziții naționale și internaționale, colective și personale. Expoziții personale: ”Țâpurituri cromatice” -16 februarie; ”Simfonia culorii” -15 martie, Bistrița. A participat la ”Saloanele Moldovei”, Bacău și Chișinău; ”Masca și perla” la Palatul Parlamentului; Expoziția ”Abrud – Țara Moților”, ”Orizonturi” – 18-Vetiș; Expoziție multiculturalitate – 100 de artiști la Muzeul Unirii Alba Iulia.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 20, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.