Ziua Rezervistului Militar la Satu Mare. Recunoștință pentru cei mai merituoși militari

Ziua Rezervistului Militar este marcată anual în ultima zi din luna mai, potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 467/2010. În ziua de 31 mai a anului 1864, în timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza a fost adoptată ”Legea asupra poziției ofițerilor”, primul act normativ care dă identitate, valoare și sens corpului cadrelor militare în rezervă.

În memoria acestui eveniment și în semn de respect pentru cei care au făcut din militărie profesia lor de o viață, a fost instituită Ziua Rezervistului Militar.

La Satu Mare cadrele militare în rezervă și în retragere din sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională au sărbătorit Ziua Rezervistului Militar, miercuri 22 mai, în sala de ședințe a Muzeului Județean de Istorie.

Întâlnirea a început cu intonarea Imnului Național al României și un minut de reculegere în memoria cadrelor militare care au trecut la cele veșnice.

Pe lângă discursurile pline de cuvinte de laudă la adresa celor care și-au jertfit viața, și-au neglijat familia și interesele personale, în numele îndatoririlor de serviciu, le-au fost înmânate diplome și medalii omagiale cadrelor militare care s-au evidențiat de-a lungul timpului prin acțiunile deosebite întreprinse.

Mesajul Consiliului Județean Satu Mare a fost transmis de directorul de cabinet al președintelui Consiliului Județean, Ștefan Coșarcă. Acesta le-a urat tuturor rezerviștilor militari ”La mulți ani și pensie lungă!” și i-a asigurat de deplina apreciere a conducerii instituției pe care o reprezintă.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 22 mai 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.