Conducerea PNL Satu Mare mulțumește tuturor celor care și-au dat votul pentru PNL

Marți, 28 mai, de la ora 15.00, la sediul Organizației Județene PNL Satu Mare s-a desfășurat conferința de presă la final de alegeri europarlamentare și referendum. Alături de președintele Organizației Județene PNL Satu Mare, Adrian Albu și vicepreședintele Ioan Rus, au participat și primarii Ioan Irimie din Turț, Zenoviu Bontea din Păulești, Monica Sobiuș din Tarna Mare, Ioan Gurzău Bartok din Beltiug, Sergiu Silaghi, viceprimarul din Santău, și președintele Organizației PNL Racșa, Ioan Dubo. 

La începutul conferinței, președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu a mulțumit tuturor membrilor PNL, simpatizaților și tuturor sătmărenilor care și-au dat votul pentru PNL. ”Suntem pe locul 2 după UDMR. Am pus cu toții umărul. Avem 17 localități unde PNL a obținut majoritatea de voturi, mulțumită primarilor PNL: Ardud, Tășnad, Apa, Batarci, Certeze, Pomi, Santău, Târșolț… Am câștigat și orașe și comune conduse de PSD: Negrești Oaș, Homorod, Bârsău, Medieșu Aurit, Odoreu, Botiz, Cămârzana”.

Făcând referire la modul eronat în care Informația Zilei a prezent rezultatele alegerilor, Adrian Albu și-a arătat nemulțumirea totală: ”Doresc să văd culoare galbenă acolo unde trebuie, suntem de dreapta, am câștigat nu în alianță cu alte partide, suntem pe locul 2 după UDMR. Avem 25 de localități. Cerem ca Informația Zilei să refacă harta și să prezinte corect publicului rezultatul alegerilor”.

Și primarii prezenți și-au arătat nemulțumirea față de alte probleme apărute cu ocazia alegerilor: faptul că românii din străinătate au așteptat și 10 ore care să voteze. Președintele Organizației PNL Racșa, Ioan Dubo a cerut retragerea titlului de cetățean de onoare al lui Liviu Dragnea. Primarul din Păulești, Zenoviu Bontea a cerut demisia prefectului Darius Filip. În Monica Sobiuș a spus că ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu ar trebui să-și dea demisia referitor la organizarea proastă a votului românilor din diaspora.

În încheiere, Adrian Albu a declarat că momentan PNL are o atitudine de expectativă față de Alianța 2020 USR PLUS, se va vedea care vor fi pașii pentru o eventuală colaborare. ”Nu este bine ca România să fie guvernată de un singur partid. Nu vom tăia salarii. Vom formula plângere penală împotriva lui Meleșcanu. Avem încredere în serviciile statului, mulțumim Poliției Române care și-a făcut datoria cu ocazia alegerilor”, a spus Adrian Albu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 28, 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.