Polițiștii au reținut ieri 13 permise de conducere

Categoria pietonilor, ca participanţi la trafic, a rămas şi ieri în atenţia poliţiştilor sătmăreni, de această dată urmărindu-se protejarea acestora, prin respectarea regulilor de acordare a priorităţii. În cursul anului trecut, în judeţul nostru 32 de accidente de circulaţie s-au produs pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor, aceasta fiind a patra cauză generatoare de evenimente rutiere.

amenziDin acelaşi motiv, au rămas fără permise ieri 13 şoferi, cărora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice. Conducătorii auto nu au acordat prioritate de trecere unor pietoni angajaţi regulamentar în traversarea străzii, fiind surprinşi de echipajele rutiere ce acţionau în zonă şi sancţionaţi. Aceeaşi măsură complementară, a suspendării permisului, a fost aplicată şi în alte 4 cazuri pentru depăşirea cu peste 50 km/oră a limitei legal admise de viteză, conducere cu alcool şi depăşire neregulamentară.

De altfel, în cursul zilei trecute au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere, valoarea amenzilor depăşind 12.000 lei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 17, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.