Câștigătorii Festivalului folcloric pentru copii „Deschideți porțile mari”, de la Odoreu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Satu Mare a organizat duminică, 2 iunie 2019 la Căminul Cultural din localitatea Odoreu cea de-a VIII-a ediție a Festivalului folcloric pentru preșcolari „Deschideți porțile mari”.

Festivalul folcloric a reunit și în acest an peste 250 de copii la cele trei secțiuni: „Interpretare vocală”, „Formații coregrafice” și „Obiceiuri din folclorul copiilor”.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: Robert Laszlo, managerul instituției organizatoare; Dumitru Pop, primarul comunei Odoreu; Maria Carmen Sas, referent CJCPCT și Leontina Ghiț, inspector ISJ Satu Mare.

De la an la an, calitatea festivalului a crescut, formațiile și interpreții participanți fiind tot mai bine pregătiți, prezentându-se în concurs cu reprezentații autentice și costume respectând aspectele tradiționale.

Juriul a acordat următoarele premii: Marele Premiu și trofeul festivalului: Luca Mărgineanu – de la GPN Decebal I.

Secțiunea interpretare vocală

Soliști vocali Premiul I – Mario Andreica de la GPP Voinicelul din Satu Mare

Premiul II – Alexandra Sălăjanu de la GPP Guliver din Satu Mare, Pop Gabriel de la GPN Decebal

Premiul III – Sima Sofia Florentina de la GPP Dumbrava minunată din Satu Mare

Mențiune – Antonia Tarța – GPP Mărtinești

Grupuri vocale

Premiul I – Grupul Mugurei de 14 Mari de la GPP 14 Mai din Satu Mare

Premiul II – Grupul Florile Oașului de la GPN din Valea Seacă

Secțiunea formații coregrafice

Premiul I – Formația de dansuri de la GPP Nr. 7, structura GPP Nr 1 – Formația de dansuri de la GPP Ham Janos din Satu Mare

Premiul II – Formația de dansuri de la GPP Nr.33 din Satu Mare – Formația de dansuri de la GPP Nr. 9 din Satu Mare

Premiul III – Formația de dansuri de la GPP 14 Mai din Satu Mare Premiul special al juriului – solist dansator Nicolas Ardeleanu de la GPP 14 Mai din Satu Mare

Secțiunea Jocuri din folclorul copiilor

Premiul I – Grupului de copii de la GPP Floarea de lotus din Odoreu

Preșcolarii de la GPP Nr. 1 din Tășnad, îndumați de educatoarea Ileana Silaghi, au susținut un frumos recital în calitate de invitați, dar și de câștigători ai ediției de anul trecut.

Din juriul festivalului au făcut parte: Leontina Ghiț, inspector ISJ Satu Mare, Leontina Dorca, maestru coregraf, dr. Mara Pușcaș Lobonț, etnograf Muzeul Județean Satu Mare, Gabriela Pomian, director GPP Nr. 11 din Satu Mare, Maria Carmen Sas, referent de specialitate la Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, și președintele juriului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 3 iunie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.