Ziua Eroilor la Ardud. Vor fi comemorați eroii căzuți în perioada 20-22 octombrie 1944

În acest Război Civil al valorilor, care este dezlănțuit astăzi în lume și în societatea românească, cei care vor pierde vor dispărea din memorie.

Cei victorioși sunt cei ce înțeleg ce se întâmplă și ce trebuie să facă acum, suntem deosebit de onorați să vă invităm să luați parte la dezvelirea și sfințirea plăcii comemorative a eroilor căzuți în perioada 20 – 22 octombrie 1944 în orașul Ardud, județul Satu Mare. Manifestarea se va desfășura în data de 6 iunie 2019, începând cu ora 12:00 în localitatea Gerăușa, orașul Ardud.

De asemenea se vor depune coroane de flori și se va săvârși Slujba de Te deum și la monumentele eroilor din Mădăras (ora 08:00), Baba Novac (ora 08:30) și Ardud (09:00).

Conform datelor istorice în mijlocul bătăliilor purtate în jurul Ardudului, Gerăușii, Baba Novacului și Mădărasului au murit soldați români din diferite arme. Odată cu încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, societatea românească în semn de cinstire a ridicat diferite monumente pentru a omagia jertfa acestor oameni. Noi, cei de astăzi, dorim să cinstim la rândul nostru această jertfă și să aducem elogiu celor căzuți pe câmpurile de luptă la monumetele ridicate de înaintașii noștri în orașul Ardud.

Primăria Oraș Ardud

Primar, ing. Duma Ovidiu Marius

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 3, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.