Întâlnirea Cluburilor ”Drum Bun” și parada automobilelor de epocă, la Satu Mare

Sâmbătă 8 iunie de la ora 12:00 în fața Catedralei Romano-Catolice (Piața Libertății) va avea loc cea de-a VI-a ediție a Întâlnirii Cluburilor „Drum Bun”, respectiv Parada Automobilelor de Epocă. Evenimentul va fi organizat de Clubul de Autoturisme Retro „Drum Bun”, filiala Satu Mare și Muzeul Daciei Românești cu sprijinul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Programul evenimentului include pe lângă etalarea mașinilor de epocă din țară și din străinătate și o prezentare a turismului sătmărean. Vor expune autoturisme retro pasionați din Polonia, Ucraina, Ungaria și România. Evenimentul vrea să promoveze turismul sătmărean și pasiunea pentru automobilele vechi.

Clubul „Drum Bun” este asociația mașinilor de epocă înființată de polonezi în urmă cu aproximativ 7 ani, filiala de la Satu Mare fiind deschisă în toamna anului 2013, președintele fiind George Negrea.

Clubul este format din persoane pasionate de autoturisme românești Dacia, dar și alte mărci internaționale. În ciuda faptului că sunt peste 500 de kilometri între Satu Mare și Cracovia, colecționarii de mașini de epocă au o relație strânsă și organizează periodic întâlniri și expoziții de vehicule istorice atât în România cât și în Polonia.

După evenimentul de la Satu Mare, o coloană formată din 20 de automobile vor porni în turul României, în cadrul Caravanei România GO, organzată de Ambasada României în Polonia, Ministerul Infrastructurii din Polonia, Cluburile „Drum Bun” și Camera Bilaterală Româno-Poloneză.

Din caravană va face parte și sătmăreanul George Negrea, cu o Dacia 1300.

Scopul aceste caravane este acela de a promova turismul românesc și a susține construcția autostrăzii „Via Carpatica”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 5, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.