Sfârșit festiv de an școlar și emoțiile unui nou început, la Școala Gimnazială Tășnad

Într-o atmosferă emoționantă și de sărbătoare, vineri, 7 iunie, la Școala Gimnazială Tășnad s-au desfășurat cursurile festive pentru cele patru clase a VIII-a.

După terminarea orei de dirigenție, absolvenții însoțiți de diriginți au format careul din curtea școlii. După intonarea Imnului de Stat al României și Imnului Europei, directorul Florin Maier s-a adresat absolvenților.

În primul rând, a mulțumit pentru prezență directorului Liceului Tehnologic Tășnad, Sofia Ruff și președintelui comitetului de părinți pe școală. Eva Maier. A transmis salutul și gândurile bune cu această ocazie din partea primarului Grieb Csaba și viceprimarului Kiskasza Balázs.

Absolvenților le-a spus că ”Ne despărțim astăzi de încă o generație în care am sădit o parte din mintea, din sufletul, din viața și ființa noastră, despărțire cu un final fericit, un sfârșit ce încoronează munca depusă de-a lungul celor opt ani petrecuți în școala noastră.

Dragi absolvenți, ziua de azi marchează nu un final, ci o nouă etapă în drumul desăvârșirii voastre existențiale. E ziua în care porniţi pe drumul cunoaşterii.

Noi profesorii v-am fost alături și ne-am străduit să vă facem parcursul acesta mai ușor, mai frumos, mai interesant și mai pe înțelesul vostru. Dacă am reușit, atunci înseamnă că am lucrat cu niște viitori oameni mari de care vom fi mândri la un moment dat să spunem că au fost elevii noștri.

Sperăm că tot ce ați învățat până acum să vă fie de folos, să vă dechida căi și uși în viață, dar cel mai important e să vă ajute să vă prețuiți timpul. Dacă pentru alții timpul înseamnă bani, pentru voi, acum, el are un preț incalculabil. Prețuiți cât puteți anii ăștia frumoși și încercați să nu vă abateți de la educație.

Fie ca zborul să vă fie înalt, credinţa puternică, iar gândul senin şi îndrăzneţ! Învăţătura să vă fie cântec, sufletul poezie şi viaţa un întreg poem! Mult succes pe noua cale a vieţii: anii de liceu, precum și la examenele ce vor urma”.

Școala se mândrește că în acest an există cinci șefe de promoție cu media 10. Ele sunt: Astalîș Adriana Ionela, clasa a VIII-a A; Buzgău Olivia Sonia, clasa a VIII-a A; Dincă Beatrice Raluca Maria, clasa a VIII-a A; Ungur Rebeca Livia, clasa a VIII-a B; Lazar Dora Csilla, clasa a VIII-a D.

A urmat predarea tradițională a cheii către elevii claselor a VII-a. Din partea acestora au vorbit Buzgău Olivia (VIII-a A), Domuța Daniel (VIII-a D), Holhoș Sara (VII-a A), Berki Junior (VII-a C).

Au fost înmânate apoi premii speciale elevilor cu rezultate deosebite la nivel județean, în diferite domenii, de către profesorii coordonatori.

În încheierea festivității, diriginții claselor terminale au înmânat diplomele de final de an celor mai merituoși absolvenți, care au fost în număr foartemare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 7 iunie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.