Concluzii din ședința A.T.O.P. de la Tășnad. Criminalitate mai redusă în județ, în 2019

Marți, 25 iunie, în sala de ședințe a Primăriei Orașului Tășnad a avut loc ședința lunară a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare. Au participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, subprefectul Altfatter Tamas, șeful I.J.J. colonel Ovidiu Adrian Popa, șeful I.P.J Satu Mare, comisar șef Sorin Daniel Stan, șeful I.S.U. ”Someș” Satu Mare, colonel Nicolae Dima, primarul ora;ului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, viceprimarul orașului Tășnad, Kiskasza Balázs.

Au mai fost prezenți primarii, șefii de post și șefii Secțiilor de Poliție din Căuaș, Cehal, Craidorolț, Pir, Santău, Săcășeni și Săuca. De asemenea, membrii ATOP, consilieri județeni, consilieri locali. Ședința a fost condusă de președintele ATOP Satu Mare, Andrei Veron.

Ordinea de zi a cuprins: dezbatere privind modul în care se implică primăriile în asigurarea climatului de siguranță al cetățenilor; modul de punere în aplicare a prevederilor Legii nr. 333/ din 2003, privind paza obiectivelor bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și modificările ulterioare și a H.G.301/2012 cuprinzând Normele tehnice de aplicarea acestei legi; prezentarea de către U.A.T.-uri a situației centralizatoare cu eventualele pagube produse de la începutul anului până în prezent, ca urmare a fenomenelor meteo periculoase care au avut loc și demersurile întreprinse în acest sens; asigurarea siguranței cetățenilor pe timpul competițiilor sportive și a manifestărilor de protest.

Cei prezenți au prezentat pe rând scurte informări referitor la ordinea de zi, astfel că în primele șase luni ale anului 2019, a scăzut mult rata procentuală a criminalității, și datorită bunei colaborări existente între structurile cu atribuții în acest sens.

Primarul Tășnadului, Grieb Csaba a subliniat că de asemenea în oraș s-a înregistrat o scădere a infracționalității, Consiliul Local Tășnad fiind preocupat și pe mai departe pentru îmbunătățirea asigurării pentru toți cetățenii a unui climat de siguranță și ordine, cu precădere și în zona turistică a ștrandului. S-au amplasat un număr mare de camere de supraveghere, numărul cărora va crește semnificativ în luna iulie.

Din informările celor prezenți a rezultat că școlile din zonă nu sunt prevăzute cu suficiente camere de supraveghere (la Săuca, Săcășeni și Pir). Există preocupare pentru paza bunurilor publice, dar și ale cetățenilor pentru care, la Stațiunea Tășnad, s-au amplasat dulapuri metalice pentru depozitarea gratuită obiectelor de valoare ale turiștilor, iar în câteva comune s-a organizat paza de noapte cu firme specializate.

Referitor la organizarea manifestărilor de protest șeful I.J.J col. Ovidiu Adrian Popa, comunicat că la nivelul comunelor trebuie să fie constituită Comisia de Avizare a protestelor, care trebuie anunțate cu trei zile înainte la Primării și 48 de ore înainte la I.J.J. fiind o cale legală de organizare a acestora.

Șeful I.S.U. ”Someș” a reamintit că și în prezent Serviciile Voluntare de Situații de Urgență își completează dotările.

În încherea ședinței, subprefectul Altfatter Tamas a subliniat necesitatea realizării unei mai strânse legături cu părinții tinerilor și implicarea în această activitate a autorităților locale, pentru o mai bună conștientizare și prevenție privind consumul de droguri și etnobotanice. Și pentru aceasta, va trebui să fie crescut numărul camerelor de supraveghere în zona liceelor și școlilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 25, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.