Trupa Harag György a premiat artiștii și personalul pentru performanțele din stagiunea curentă

Trupa Harag György a decernat tradiționalele premii acordate artiștilor și personalului pentru performanțe deosebite din stagiunea curentă. Momentul festiv al înmânării premiilor a fost inclus în programul spectacolului de gală de închidere de stagiune în cadrul căreia trupa a rezerva un moment dedicate comemorării membrilor decedați în această stagiune: Bessenyei István actor și regizor, membru onorific al trupei, Elekes Emma, actriță, membru onorific, Szabó József (Ódzsa) regizor, respectiv Ács Sándor, regizor tehnic.

Înmânarea distincțiilor a fost divizată în trei părți. Prima parte a fost dedicată în exclusivitate premiilor publicului. Câștigătorii au fost desemnați în urma consultării chestionarelor completate de public. Astfel, spectacolul Nu regret nimic a câștigat în categoria cel mai bun spectacol al stagiunii, spectacolul Burundanga în categoria cel mai bun spectacol studio, iar Ciobanul regelui Matei Corvin în categoria cel bun spectacol pentru copii. În acest an, spectatorii au avut ocazia de a se pronunța și în ce privesc spectacolele invitate. Conform părerii lor, cel mai bun spectacol invitat al stagiunii a fost MaRo prezentat de trupa din Târgu Mureș.

Premiul câștigătorilor sondajului realizat la Baia Mare a fost înmânat de către directorul artistic al trupei, Bessenyei Gedő István, actorilor Moldován Blanka și Nagy Csongor Zsolt.

În continuare au fost decernate premiile în categoria cea mai bună actriță dramatică pentru Keresztes Ágnes, în categoria cel mai bun actor dramatic pentru Rappert-Vencz Gábor, premiul în categoria cea mai bună actriță comică pentru Moldován Blanka, premiul în categoria cel mai bun actor comic pentru Péter Attila Zsolt, cea mai bună actriță în rol secundar acordată lui Budizsa Evelyn, premiul în categoria cel mai bun actor în rol secundar pentru Poszet Nándor. Premiile au fost oferite de Clinica Korall și înmânate de Dr. Kállay Karola.

Trupa iüa premiat pe cei mai fideli spectatori care dețin abonamente începând de la fondarea trupei: Steinberger Katalin și Gönczy Agáth

Seria distincțiilor profesionale a început cu acordarea premiilor pentru personal. Începând din stagiunea trecută, se decernează două astfel de premii, obținute acum de Hajdu Timea, cabinieră, respectiv de echipa de mașiniști a trupei. Premiile au fost oferite de Fundația Proscenium și înmânate de Bessenyei Gedő István.

În continuare a urmat acordarea Premiului Baranyai Zoltán, înființat de consiliului artistic al trupei și sprijinit material de familia Baranyai. Premiul Baranyai Zoltán, acordat celui mai bun actor debutant al stagiunii, a fost obținut în acest an de Budizsa Evelyn.

Pe baza voturilor membrilor trupei, consiliul artistic a acordat patru premii de prestaţie artistică, respectiv consolidare de trupă actorilor Bogár Barbara, Frumen Gergő, Keresztes Ágnes și Nagy Csongor Zsolt. Premiile au fost oferite de Fundația Proscenium și înmânate de Bessenyei Gedő István.

Ultima parte a ceremoniei de premiere a fost rezervată celor două mari premii artistice acordate în baza voturilor trupei și a consiliului artistic, anume Premiul Ács Alajos obținut de actrița Moldován Blanka și Premiul Harag György obținut de actorul Rappert-Vencz Gábor. Premiul Ács Alajos a fost înmânat de Vas József din partea Poszet Kft., iar premiul Harag György, de Ilonczai Tamás, din partea Autonet Import Kft.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 25, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.