Consilierii județeni au votat toate proiectele propuse în ședința ordinară a lunii iunie

Bugetul general consolidat al Judeţului Satu Mare pe anul 2019 a fost rectificat în data de 27 iunie 2019, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Satu Mare.

A fost aprobat bugetul local de venituri și cheltuieli la nivelul sumei de 456.680,00 mii lei la partea de venituri, respectiv la nivelul sumei de 483.550,00 mii lei la partea de cheltuieli, ca urmare a unor subvenții suplimentare alocate de la bugetul de stat pentru finanțarea aparaturii medicale și echipamentelor de comunicații și urgență în sănătate, repartizate pe anul 2019 Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Spitalului de Pneumoftiziologie și Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș, dar și ca urmare a recuperării unor sume de bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe care Județul Satu Mare i-a utilizat din surse proprii pentru lucrări de reparații drumuri.

Tot în cadrul ședinței ordinare a fost aprobat proiectul privind aprobarea schemei de ajutor de stat de exploatare pentru perioada 2019 – 2020, care rezultă din Planul de afaceri al Regiei Autonome Aeroportul Satu Mare. Valoarea totală maximă al ajutorului de stat este de 18.584.000 lei.

Aleșii județeni au aprobat, de asemenea, proiectul “Închiderea Centrului de plasament al copilului Floare de colț, Halmeu și dezvoltarea de alternative familiale de îngrijire” în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, valoarea totală a proiectului fiind în cuantum de 5.811.625, 94 lei (inclusiv TVA). Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, va contribui cu 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 93.249,49 lei. Consilierii județeni au aprobat inclusiv indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivului de investiții din cadrul acestui proiect.

Proiectul de hotărâre privind actualizarea Monografiei economico-militare a judeţului Satu Mare 2019, a fost aprobat și el cu unanimitate de voturi. Această monografie reprezintă o bază de date cu informaţii referitoare la principalele elemente geografice şi de infrastructură, resurse materiale, energetice şi umane, precum şi alte date şi informaţii din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale necesare pentru susţinerea efortului de apărare, asigurarea ordinii publice şi securităţii naţionale, pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă şi de criză.

Ultimele două proiecte votate în ședința ordinară a liunii iunie, fac referire la modificarea Statului de funcţii al Muzeului Județean Satu Mare, respective modificarea Organigramei și a Statului de funcţii ale Şcolii de Arte Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 27, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.