Ieri a avut loc Noaptea albă a Muzeelor, la Satu Mare

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a participat sâmbătă la manifestările dedicate Nopţii Muzeelor, prilej cu care a transmis următorul mesaj:

“Noaptea albă a muzeelor marchează sărbătoarea comunităţii ca beneficiar al efortului Muzeului Judeţean de a-şi exercita rolul educativ pe lângă cel al valorificării patrimoniului cultural local. Cred că rolul nopţii muzeelor este acela de a lărgii publicul muzeelor, de a face din muzeu o atracţie, de a aduce tineri la muzee. Este lăudabil că în ultimii ani, Muzeul Judeţean s-a apropiat foarte mult de cerinţele publicului şi cea mai bună dovadă este creşterea spectaculoasă a numărului de vizitatori şi a încasărilor din bilete.

foto1

Muzeele contemporane trebuie să fie spaţii deschise dialogului, entităţi vii unde praful nu stă pe ramele tablourilor şi exponatelor. Tocmai de aceea vrem să diversificăm oferta Muzeului Judeţean şi prin realizarea Muzeului de la Măriuş, care va fi o realizare importantă pentru viaţa culturală sătmăreană. Ţin să reamintesc publicului larg şi rezultatele arheologilor sătmăreni, care se pot mândri cu descoperiri spectaculoase, pe unele din acestea le puteţi admira chiar aici la Muzeu.

foto

Chiar dacă azi Muzeul Judeţean este în centrul atenţiei, nu pot să nu repet ceea ce am mai spus-o de multe ori: sătmărenii au nevoie de cultură de bună calitate, iar noi, prin instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean facem eforturi pentru a răspunde cerinţelor. Nu întâmplător, avem o creştere importantă a numărului de cititori de la Biblioteca Judeţeană, a cursanţilor de la Şcoala de Arte, a numărului de acţiuni organizate de Centrul de Conservare şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi, aşa cum v-am spus, a vizitatorilor de la Muzeul Judeţean”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 19, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.