Preţul la cafea ar putea creşte: plantaţiile din America Centrală afectate de o ciupercă

Guvernul din Costa Rica a cerut luarea de măsuri urgente pentru a combate o ciupercă, care a afectat plantaţiile de cafea din America Centrală, transmite portalul Cursor.info.

cafeaCosta Rica a cheltuit deja aproximativ 4 milioane de dolari în lupta contra acesteia. Ciuperca a reuşit să provoace daune considerabile recoltelor viitoare. Conform estimărilor preliminare, recolta viitoare de cafea va fi de 12% mai mică din cauza acestei ciuperci faţă decât se estimase anterior.

Preşedintele Asociaţiei cafelei din Nicaragua şi-a exprimat de asemenea preocuparea, subliniind că dacă nu se vor lua măsuri urgente situaţia se va înrăutăţi.

Guatemala şi El Salvador au raportat că plantaţiile de cafea din aceste ţări au fost de asemenea afectate de ciuperca patogenă, avertizând că, dacă răspândirea ciupercii nu va fi oprită, creşterea preţului la boabele de cafea va fi de neevitat.AGERPRES

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 24, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.