Clădire modernă pentru școlarizarea copiilor cu nevoi speciale din Satu Mare

Clădirea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare, situată pe str. Alexandru Ioan Cuza nr. 8, a fost reabilitată și modernizată. În data de 1 iulie 2019, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor.

Începând cu anul școlar 2019-2020, în această clădire vor fi școlarizați 150 de copii preșcolari și din ciclul primar-gimnazial, copii cu tulburări din spectrul autist și cu sindromul Down.

“Această clădire se afla într-o stare avansată de degradare, iar Consiliul Județean a reușit, din fonduri proprii, să o aducă la un stadiu modern. În urma reabilitării, din toamnă, copiii cu nevoi speciale din județul Satu Mare vor beneficia de condiții de educație și îngrijire dintre cele mai bune”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Lucrările de reabilitare exterioară au constat în refacerea fațadelor, înlocuirea învelitoarei din țiglă ceramică clasică cu țiglă ceramică tip solzișori, înlocuirea tâmplăriei, a jgheaburilor și burlanelor. În curtea clădirii a fost creat un loc de joacă pentru copii, iar la intrarea în clădire a fost amenajată o rampă pentru persoanele cu dizabilități.

Interiorul clădirii a fost recompartimentat și modernizat. Au fost montate instalațiile de încălzire, cele sanitare și electrice, iar sălile au fost dotate cu mobilier adecvat copiilor cu nevoi speciale. Calculatoarele urmează a fi montate în fiecare sală, iar până la începerea noului an școlar vor fi aduse toate materialele didactice și cele pentru terapie, necesare dezvoltării acestor copii.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 1.155.827 lei fără TVA, iar cea a dotărilor se ridică la 113.419 lei fără TVA.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 1 iulie 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.