Probleme de fond funciar, sesizate subprefectului Altfatter Tamás azi în audiență

Subprefectul Altfatter Tamás a susţinut azi, 02.07.2019 audiențele săptămânale cu cetățenii, majoritatea cazurilor prezentate reprezentând probleme de fond funciar.

Din comuna Călinești-Oaș, o doamnă a prezentat o situație deosebită, în sensul că nu are acces la o casă moștenită, care trebuie să fie întreținută spre a nu se distruge și solicită primăriei din localitate repararea drumului de acces. Subprefectul i-a transmis faptul că, deoarece Consiliul Local Călinești-Oaș are competența exclusivă pentru a decide finanțarea unei asemenea investiții, se va transmite autorității locale solicitarea spre analizarea oportunității cuprinderii în planul de investiții.

O doamnă deține în comuna Valea Vinului un teren din anul 1997, în suprafață de 1,46 ha, conform unei hotărâri judecătorești definitive și a unei hotărâri a Comisiei Județene de Fond Funciar. Este necesar a se prezenta noi documente pentru clarificarea situației juridice, în acest sens subprefectul a dispus transmiterea unei solicitări către Comisia Locală de fond funciar de a prezenta toate documentele necesare finalizării definitive a acestui caz.

Din comuna Pomi s-au prezentat două persoane, ambele reclamă faptul că nu au primit răspuns la solicitările adresate autorității locale, una privind aplicarea legilor fondului funciar și una solicitând teren pentru a-și construi o casă, fiind familie tânără, cu copii. În ambele situații s-au depus petiții și Instituția Prefectului va solicita punctul de vedere al primăriei Pomi.

O persoană a solicitat sprijin pentru a i se acorda indemnizația pentru persoana cu handicap de la primăria Porumbești și a i se calcula conform normelor legale impozitul pe bunurile pe care le deține în localitate. Subprefectul a solicitat copii de pe toate documentele, urmând a analiza situația în cel mai scurt timp.

Un proprietar al unui imobil din municipiul Satu Mare are depusă o cerere de soluționare a restituirii proprietății către ANRP– Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților din anul 2014 și s-a interesat de stadiul acesteia. A fost informat că anul acesta se împlinește termenul maxim de 5 ani pentru soluționare prevăzut de lege iar Instituţia Prefectului va notifica ANRP pentru a afla stadiul cererii depuse de petent.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 2, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.