Kovács Máté şi Magyar Lóránd demisionează din consiliul de administraţie a Olimpiei

Organizaţia municipalã Satu Mare a Uniunii Democrate Maghiare din România considerã inacceptabilã atitudinea prin care conducãtorii clubului de fotbal Olimpia administreazã cazul Gavrilescu. Din aceastã cauzã Kovács Máté şi Magyar Lóránd îşi dau demisia din consiliul de administraţie a clubului, iar UDMR nu va nominaliza alţi membri înlocuitori, pânã la rezolvarea problemelor.

 

1268983153DAN GAVRILESCUGavrilescu Dan, fotbalistul de la FC Olimpia a fãcut mai multe declaraţii xenofobe şi rasiste, denigrante şi umilitoare pe paginile unei reţele de socializare faţã de populaţia de etnie maghiarã a sãtmarului. Din aceastã cauzã deputatul Kereskényi Gábor a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminãrii (CNCD) cu privire la declaraţiile considerate antimaghiare ale fotbalistului, care între timp a primit şi de la club suspendare, cel puţin asta a susţinut conducerea FC Olimpia. Faptic aceastã suspendare nici nu a existat.

“Aşa-numita suspendare a lui Gavrilescu a existat numai pe perioada când el nu putea juca din cauza unor accidentãri. Dupã recuperare conducerea clubului l-a trimis din nou pe teren, fãrã a cere opinia consiliului de administraţie Olimpia. Am întrebat conducerea despre acest fapt, dar ei nu au luat în considerare obiecţiile noastre. Într-un caz, care este deja în vizorul CNCD, preşedintele clubului nu poate decide de unul singur fãrã a întreba consiliul de administraţie”, a declarat Magyar Lóránd, consilier local, justificându-şi decizia de demisie din consiliul de administraţie.

Kovács Máté, consilier judeţean, care în trecut a fost şi preşedintele şi vicepreşedintele clubului, a declarat: “Succesul clubului ne face bucuroşi, mai ales cã UDMR a început reconstrucţia clubului încã sub preşedinţia domnului Csehi Arpad, iar rezultatele acum dau roade. Totuşi e inacceptabil ca un jucãtor al clubului sã declare cã vrea gazificarea a 40 la sutã a sãtmãrenilor, şi dupã aceea sã primeascã salariu din taxele acestora. Iar clubul nu ia mãsuri, şi încearcã sã muşamalizeze acest caz. Acest lucru e inacceptabil.” UDMR în continuare va ţine pumnii Olimpiei, şi pentru ca aceasta sã ajungã în liga a II-a, mai ales, şi la reconstrucţia clubului dar şi pe parcurs am considerat cã Sãtmarul meritã o echipã mãcar de liga a II-a.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 19, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.