Campania A.P.M. ”Spune NU pungilor de plastic” a început la Satu Mare în Piața nr. 1

Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare s-a alăturat inițiativei pentru viitorul Europei „Luna iulie pentru plastic” prin campania de conștientizare a populației ”Spune NU pungilor de plastic” cu privire la necesitatea reducerii consumului de pungi de transport din plastic subţire, astfel fiind interzisă, începând cu data de 1 ianuarie 2019, comercializarea pungilor de transport din plastic subţire şi foarte subţire, cu mâner.

Campania s-a desfășurat în Piața de alimente nr. 1 din Municipiul Satu Mare și s-a concretizat prin dialog purtat de către consilierii APM Satu Mare atât cu comercianții cât și cu cumpărătorii pentru ai convinge de pericolul pe care îl prezintă plasticul pentru natură și de impactul negativ asupra sănătății populației, ca urmare să nu mai folosească pungi de transport din plastic și să cumpere fructe/legume în sacoșe realizate din materiale textile sau în coșuri de nuiele/ratan și să acorde mai multă atenție cantității de pungi de plastic pe care le achiziționează, să facă cumpărături în mod conștient.

Cu ocazia campaniei, ca model de bune practici, APM Satu Mare a distribuit cetățenilor sacoșe din pânză.

Următoarea acțiune în cadrul campaniei va avea loc în data de 17 iulie 2019 în Piața Someș din Micro 14.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 12, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.