Marele premiu al StreetMusic Festival 2019 a fost câștigat de jonglerul focului, Cris Blaze

Ediția StreetMusic Festival din acest an a întrecut standardele edițiilor trecte nu doar prin lista invitaților internaționali și prin extinderea locațiilor, ci și prin numărul mult mai ridicat al publicului prezent format din local și turiști. În acest weekend, Satu Mare a fost capitala muzicii și artelor stradale. În perioada 12-14 iulie, la cele șapte scene amplasate, au evoluat în municipiu invitați din toate colțurile lumii cu peste 120 de producții.

Pe durata întregului weekend, evoluțiile artiștilor au fost urmărite de un juriu al cărui președinte a fost Cezar Habeanu, câștigătorul StrretMusic Festival 2017. În conformitate cu decizia juriului, marele premiu al festivalului în valoare de 2000 de euro a fost câștigat de jonglerul australian al focului, Cris Blaze, evoluția căruia a uimit, pe bună dreptate, întreg publicul.

Premiul al doilea, în valoare de 1000 de euro, a fost acordat echipei de clovni beatbox burlesc din Marseille care, îmbinând elementele circului clasic de divertisment cu mijloace teatrale, au adus momente amuzante publicului. Premiul al treilea, în valoare de 500 de euro, a fost acordat artistului din slovacia, Marele premiu al StreetMusic Festival. Premiul publicului, în valoare de 1000 de euro, a fost câștigat de Moses Concas, câștigătorul Italy’s Got Talent 2016.

Cele două premii în valoare de câte 250 de euro au fost acordate, în conformitate cu decizia juriului, formațiilor Varkoci din Slovacia, respectiv Autoportante din Italia, iar formația sătmăreană Cloud va fi delegat, în acest an, la StreetMusic Festival Veszprém. Grație firmei Torro Perro, cei mai buni percuționiști ai festivalului, Martin Harich, respectiv formația MEM, au fost recompensați cu câte un cajon confecționat la Satu Mare.

Partenerul principal StreetMusic Festival a fost Schlemmer Romania, una dintre cele mai importante companii sătmărene care, prin activitatea sa în domeniul industrial, contribuie în mare măsură la dezvoltarea regiunii. Pe lângă activitatea pofesională, firma este un devotat patron al valorilor cultural locale și susținător al tuturor inițiativelor în acest sens. Mulțumiri pentru sprijinul acordat în realizarea acestui eveniment recunoscut pe plan internațional!

Iubitorii muzicii și artelor stradale au fost așteptați în acest an la 7 scene: pe scena Artist Arena by ZES Zollner din Piața 25 Octombire au putut fi martorii unor scenete de artă stradală cu totul speciale. Scena Compas amplasată la groapa de evenimente de pe Bulevardul Coposu. În centrul Pieței Libertății, la scena Dräxlmaier, s-au putut amuza de cele mai distractive reprezentații aduse în acest an la Satu Mare. Scena TransPink amplasată pe Bulevardul Coposu le-a așteptat cu multe surprize, iar, mulțumită Ecomatrix, am populat și în acest an scena amplasată pe malul Someșului. RedHat Yard a fost sediul neoficial al organizatorilor și locația afterparty-urilor, dar, tot în acest spirit, cu ajutorul Hops and Beats am adus în curtea Muzeului de Arte atmosfera vinyl party-urilor de odinioară.

Festivalul a fost realizat cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei Municipiului Satu Mare, centrul comercial Aushopping, Tarr Beton și The Dome.

Mulțumiri Ford West dealer auto, Gotec Rom pentru lightmapping și Edmeea Trans pentru asigurarea transportului invitaților.

Mulțumim prezența publicului nostru minunat! Ne revedem la anul, în perioada 11-12-13 iulie!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 15 iulie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.