23 de artiști plastici tășnădeni au realizat o expoziție de arte vizuale, cu ocazia evenimentului ”Tășnadul Estival”

Sâmbătă, 20 iulie, la Casa de Cultură a orașului Tășnad a avut loc vernisajul expoziției de arte vizuale organizate cu ocazia evenimentului ”Tășnadul Estival”, care a reunit creațiile a 23 de artiști plastici tășnădeni.

Au participat primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba, viceprimarul Kiskassza Balazs, delegațiile din Slovenia, Polonia, Ungaria invitate la ”Tășnadul Estival”, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, consilierul județean Carmen Dobra, viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, consilieri locali, un numeros public și membrii familiilor artiștilor expozanți.

Expun: Aciu Andrea, Buzgău Veronica, Buzura Susana, Cuibuș Cătălina, Diheneș Ramona, Foris Katalin, Herskovics Ingrid Emoke, Kánya Patricia, Kovács Ervin, Leonte Gabriella, Marchiș Denisa, Merk Matild, Mezősi Vivien, Nagy Evelin, Nagy Gabriella, Silaghi Adriana, Donka Zsuzsanna, Török Alexandra, Toth Gergő, Vass Csaba.

Emőke Ingrid Herskovics a spus că este un eveniment atât pentru artiști cât și pentru publicul pe care îl așteptăm, care va fi provocat să-și elibereze imaginația și să descopere profunzimea reprezentărilor, sensul simbolurilor, aspirația artiștilor spre o lume spirituală armonioasă, potențialul creator încărcat de căldură și sinceritate de care aceștia dispun.

Oameni, chipuri, suflete, reunesc peste 40 de picturi, exerciții artistice de portretizare a unei stări, emoții, atitudini umane, modelele fiind luate din realitatea apropiată autorilor sau din surse care i-a inspirat să experimenteze în stiluri mai mult sau mai puțin facile lor, ceea ce este admirabil mai ales că expozanții abordează pictura ca o pasiune căreia încearcă să-i dedice din puținul lor timp liber.

”Fiecare dintre aceste lucrări este unică în expresie, temă, tehnică, formă și stil, fiecare diferă de cealaltă în atât de multe feluri, însă toate reprezintă forme ale aceluiași lucru – frumusețea. Ceea ce am căutat în alegerea lucrărilor expuse a fost libertatea stilurilor și a temelor, expresiile și impresiile date de explorarea noului, prin rememorarea vechiului. În final, a fost libertatea artistului de a exprima frumusețea și libertatea noastră de a încerca să o găsim. Sper că am reușit”, a spus artista plastică Emőke Ingrid Herskovics în prezentarea susținută la vernisaj.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 21, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to 23 de artiști plastici tășnădeni au realizat o expoziție de arte vizuale, cu ocazia evenimentului ”Tășnadul Estival”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.