Întâlnire trilaterală la Ardud cu orașele înfrățite: Nagyecsed – Ungaria și Jaslo – Polonia

Primăria Orașului Ardud a organizat o întâlnire trilaterală între localitățile înfrățite, Nagyecsed din Ungaria și Jaslo din Polonia în perioada 19-21 iulie 2019. Au fost prezenti 270 de participanți (90 de persoane din orașul Ardud și 180 de oaspeți internaționali: 90 din orașul Nagyecsed și 90 din comunitatea Jasło).

Evenimentul a fost finanțat de programul Europa pentru Cetățeni, care are ca obiectiv principal acordarea tuturor cetățenilor europeni posibilitatea de a se cunoaște, de a interacționa și de a se implica în proiecte comune, în vederea consolidării ideii de apartenență la spațiul comunitar.

Tema proiectului ”Three twin cities together for Europe” este de a identifica, de a crește gradul de conștientizare și de a dezbate problemele actuale cu care se confruntă Uniunea Europeană, subliniind oportunitățile oferite de comunități și pentru comunități.

Proiectul a pornit cu o conferință de deschidere al proiectului, în care primarul orașului Ardud, domnul Duma Ovidiu Marius, i-a urat bun venit oaseților, a prezentat pe scurt proiectul, obiectivele acestuia și activitățile prevăzute pentru cele trei zile.

Pe parcursul proiectului, am avut activități, ca de exemplu prezentări de conștientizare și reflectare asupra diferitelor probleme și oportunități, printre care: Prezentarea principalelor etape ale istoriei Uniunii Europene, Prezentarea Metodelor de implicare a cetățenilor în procesul de luare a deciziilor în UE, Dezbatere pe tema: „Emigrare: Probleme locale, imigrație: oportunitate locală”, Prezentare despre Solidaritate prin voluntariat în Uniunea Europeană.

De asemenea, am avut activități de identificare, dezvoltare și implementare a inițiativelor și proiectelor de colaborare, cum ar fi: Masa rotundă: “Contribuția la dezvoltarea europeană prin intermediul unor proiecte comune între Ardud, Nagyecsed și Jaslo”; dar nu au lipsit nici activitățile culturale, care au avut scopul de a promova toleranța și dialogul intercultural între cetățenii celor trei locailtăți înfrățite.

Primăria Orașului Ardud aduce mulțumiri tuturor celor care au au fost prezenți la acest eveniment!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 22, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.