Artistul iconar Ștefan Ferenczi deschide la Castelul Károlyi expoziția itinerantă ”Drumul Icoanelor”

Miercuri, 31 iulie 2019, de la ora 18.30, la Castelul Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției itinerante de icoane „Drumul Icoanelor”, a artistului iconar Ștefan Ferenczi.

Expoziția, de o valoare spitituală deosebită, cuprinde 22 de icoane pe lemn în care sunt reprezentate portretele Apostolilor, ale Îngerilor și Arhanghelilor, Fecioara Maria și Mântuitorul.

Icoanele au fost expuse în mai multe orașe din România (Satu Mare, Cluj-Napoca, Luduș, Rucăr – Dâmovicioara). După expoziția de la Carei sunt deja programate și alte locații unde vor poposi icoanele, nu doar la noi în țară, ci și în străinătate (Ungaria, Polonia, Franța, Italia).

Realizarea Acestor icoane nu a fost motivată doar de dorința de creație, ci și de un țel nobil. Aceste creații vor fi donate în cadrul unui bal caritativ persoanei care oferă sprijinul material cel mai important pentru a construi un „Centru pentru persoane vârstnice” într-o zonă limitrofă a Careiului.

Intrarea la eveniment este liberă! Vă așteptăm cu drag!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 27, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.