Ziua Imnului Național, marcată solemn la Carei la Monumentul Ostașului Român

Luni, 29 iulie 2018, de la ora 10.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei a avut loc un scurt moment solemn, organizat de către Direcția de Cultură a Municipiului Carei, cu ocazia Zilei Imnului Național al României.

Istoricul Imnului Național a fost evocat de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, iar preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei au oficiat o slujbă de Te Deum în cinstea Zilei Imnului.

Tot în cadrul evenimentului, corul Asociației Unirea 2009 Carei a intonat împreună cu cei prezenți Imnul Național al României, după care a interpretat un buchet de melodii patriotice.

Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Național al României. Potrivit Constituției, Imnul Naţional este considerat simbol naţional, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 29, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.