Teatru la castel: “Dialog despre prudenţă şi iubire”, după Octavian Paler

Luni, 20 mai 2013 de la ora 18.00, în sala Cavalerilor a Castelului Károlyi, iubitorii teatrului au putut urmări piesa “Dialog despre prudenţă şi iubire” (Apărarea lui Galilei) de Octavian Paler.

DSC_1072

Reprezentarea pe care au putut-o urmări spectatorii din Carei, a fost o adaptare după romanul lui Paler, Apărarea lui Galilei. Dramatizarea şi regia i-au aparţinut cunoscutului actor şi regizor din Satu Mare, Carol Erdős. Acesta a surprins o serie de aspecte filozofice din roman, cărora le-a dat o transpunere atât de directă şi firească, încât adăugând interpretarea plină de concentrare şi emoţie a actorilor Rappert-Vencz Gábor, Laczkó Tekla, Rappert-Vencz Stella, putem spune că am avut parte de un spectacol extraordinar de captivant. Scenografia a fost realizată de Cristian Gătina iar muzica a fost compusă de Szátvári Csaba.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 21, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.