Două zile de sărbătoare și bună dispoziție la Ardud. Ziua Cetății a fost din nou un succes

Primăria orașului Ardud, Consiliul Local al oraşului Ardud, Asociația Culturală „Dr. Augustin Mircea” Ardud cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare au organizat joi, 15 august o nouă ediție a Zilei Cetății Ardud. De la o ediție la alta este un eveniment tot mai apreciat de locuitorii din Ardud și de cei din împrejurimi. 

Fiind organizată deodată cu una din marile sărbători ale creștinătății, Adormirea Maicii Domnului, numită în popor Sfântă Mărie Mică, fiind și zi liberă, sărbătoarea orașului Ardud a fost și anul acesta una deosebită.

La ora 16.30 a pornit parada oficială de la sediul fostei primării din oraș, în frunte cu reprezentanți ai S.V.S.U. Ardud, apoi echipa de majorete Stibina de la Clubul Sportiv ”Colibri” din Tăuții Măgherăuș, coordonată de Florentina Kovacs, și fanfara din Beltiug coordonată de prof. Mircea Câcu. Au participat primarul Ardudului, Ovidiu Marius Duma, consilieri locali, reprezentanți ai Poliției și M.A.I., viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, directorul Direcției Județene pentru Cultură, Danciu Zamfir, și localnici din Ardud.

A urmat deschiderea oficială a Zilei Cetății Ardud, pe scena amplasată la Cetate, cu Imnul de Stat al României și cu Imnul Europei, în interpretarea Fanfarei din Beltiug. Apoi primarul Ovidiu Duma a premiat cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsnicie, și pe câștigătorii concursului ”Ardud – Oraș înfloritor”.

Programul artistic a fost deschis de Cercul de dans sportiv al Casei de Cultură „Dr. Augustin Mircea” Ardud, apoi potrivit programului a urmat moment de dans Zumba, Ansamblul Inedit – Satu Mare, demonstrații de lupte greco-romane cu Clubul CS Cetate Ardud, muzică folk cu Valentin și Cătălin Feher, Hermina și Ștefania Hotca – Vocea României.

După orele 19.00 a început petrecerea la Cetate, alături de formația Favorit din Satu Mare, urmați de invitații din Ungaria, formația Desperado. Tenorul Marian Buzilă i-a încântat pe cei prezenți. Formația etno mult îndrăgită Ro – Mania și Mircea Rusu Band au adunat un public foarte numeros, pregătind atmosfera pentru vedetele serii, mult așteptate mai ales de tinerii din Ardud: Anda Adam și Elena Gheorghe.

Foto: Actualitateasm.ro; Ardud – Oraș Turistic Medieval 

Sărbătoarea Cetății Ardudului s-a încheiat cu un superb foc de artificii de care s-au bucurat toți locuitorii orașului, și cei veniți special pentru concerte. Au prezentat Raluca Jofi și Daniel Dod.

Vineri, 16 august urmează cea de-a doua zi de sărbătoare la Ardud: Festivalul Folcloric „Cetatea Codrului”, ediția a VII-a, care va avea loc după următorul program:

Ora 15:30 – Parada portului popular. Pornire de la fosta Primărie.
Ora 16:00 – Deschiderea oficială pe scena amplasată la Cetate
Ora 16:30 – Formația de dansuri șvăbești „Gute Laune” a Forumului Democrat German din Satu Mare
Ora 17:00 – Ansamblul folcloric de dansuri maghiare Ardud
Ora 17:30 – Ansamblul folcloric din Veleatino, Ucraina
Ora 18:00 – Ansamblul folcloric al județului „Doruri Sătmărene” Satu Mare alături de Silvia Șuth, Darius Câmpean, Liliana Bota – soliști vocali și Bogdan Bota – solist instrumentist
Invitată: Adelina Costina
Ora 18:30 – Ansamblul folcloric din Nagyecsed, Ungaria
Ora 19:00 – Ansamblul folcloric „Cetatea Codrului” din Ardud cu soliştii: Malvina Madar Iederan, Cornel Pop, Viorel Variu, Sara Alexandra Ciorba, Paula Cornea și Vlad Jurchiș
Ora 19:30 – Ana Holdiș Pop și Taraful Ceatăra
Ora 20:00 – Romina Sârbe și Cristian Totpati
Ora 20:30 – Petrică Mureșan
Ora 21:15 – Sava Negrean Brudașcu

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 16 august 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.