Liderul PNL, Ludovic Orban: După moțiunea de cenzură, vom încerca să provocăm alegeri anticipate

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri seara la Digi24 că săptămâna viitoare va avea discuții cu toate partidele, mai puțin cu PSD, pe tema moțiunii de cenzură. „Primul obiectiv este căderea guvernului. Cine nu se asociază este de fapt complicele acestui guvern”, a declarat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, liderul liberal a spus că sunt de preferat alegeri anticipate după alegerile prezidențiale sau dacă pică guvernul. „Vom încerca să provocăm alegeri anticipate”, a spus Ludovic Orban. Pentru aceasta, el a spus că fie se va încerca un acord politic, fie se va recurge la procedura constituțională prin care sunt posibile alegerile anticipate.

„După moţiunea de cenzură noi vom încerca să provocăm alegeri anticipate. Indiferent dacă se merge cu o formulă de guvern tranzitoriu, pentru care ar fi absolut necesar un acord politic al tuturor formaţiunilor politice, mai puţin PSD – pentru că asta e structura parlamentară azi – fie fără, dacă nu se poate ajunge la acest acord politic. Pentru a ajunge la alegeri anticipate, e nevoie ca două propuneri de guvern să fie respinse de Parlament. (…) Cu actuala structură a Parlamentului este extrem de dificil să creezi o majoritate parlamentară, care să sprijine un guvern normal, un guvern decent. Gândiţi-vă, cum aţi putea să ne vedeţi pe noi, de exemplu, într-un guvern alături de formaţiuni politice care provin din PSD sau care au girat, au fost alături de PSD în guvernare?”, a declarat Ludovic Orban.

El a adăugat că deşi anticipatele reprezintă „cea mai bună soluţie pentru România”, PNL este pregătit să îşi asume răspunderea guvernării. „Dacă nu va exista altă soluţie, dacă nu va fi posibilă soluţia anticipatelor, PNL este pregătit în orice moment să îşi asume răspunderea guvernării”, a precizat liderul PNL.

Ludovic Orban a mai spus că moţiunea de cenzură va fi depusă în momentul în care în favoarea acesteia se vor strânge minimum 234 de semnături.

Digi24.ro 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 29 august 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.