Siguranța elevilor și preșcolarilor pe drumurile publice în noul an școlar, unul din obiectivele A.T.O.P.

Joi, 29 august, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare s-a desfășurat ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Ședința a fost condusă de președintele ATOP, Veron Andrei. Au participat subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamas, șeful I.P.J. Satu Mare, comisar Stan Sorin Daniel, colonel Dima Nicolae, șeful ISU ,,Someș” Satu Mare, consilierul Melania Roca, și membrii ATOP. Au fost prezenți primarii, șefii secțiilor de poliție din următoarele localități: Satu Mare, Bârsău, Crucișor, Culciu, Doba, Dorolț, Lazuri, Odoreu, Păulești, Pomi, Valea Vinului și Vetiș.

Ordinea de zi a fost următoarea:

Modul de punere în aplicare a prevederilor Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protețía persoanelor, cu modificările ulterioare și a H.G. 301/2012 cuprinzând ”Normele tehnice de aplicare” a acestei legi.

Prezentarea de către UAT-uri a situației centralizatoare cu eventualele pagube produse de la începutul anului până în prezent, ca urmare a fenomenelor meteo periculoase avute loc pe raza UAT-urilor și demersurile întreprinse în acest sens.

Asigurarea siguranței cetățenilor pe timpul competițiilor sportive și a manifestărilor de protest.

Modul în care UAT-urile au pregătit instituțiile școlare din subordine pentru anul școlar 2019-2020: garduri, camere de supraveghere, etc.

Primarii și șefii de post participanți la ședință s-au raportat în informările lor la problemele propuse la ordinea de zi, dar majoritatea s-au referit la asigurarea condițiilor ce se impun cu ocazia deschiderii noului an școlar 2019-2020.

Pe lângă faptul că în unele unități de învățământ s-au făcut reamenajări și reabilitări care vor trebui finalizate până la data începerii cursurilor, vorbitorii au spus că sunt preocupați ca în zona școlilor și grădinițelor marcajele și indicatoarele rutiere să fie puse la punct.

De asemenea, un alt aspect pozitiv semnalat a fost existența camerelor de supraveghere pentru obiectivele de învățământ în toate comunele, în discuție, urmând ca numărul camerelor să crească.

Între primării, Consiliile Locale și secțiile de poliție din comune există o bună colaborare și conlucrare. În același timp se constată că există încă un număr insuficient de cadre pentru secțiile de poliție, astfel încât să poată fi asigurată o permanență pe tot parcursul zilei.

Se așteaptă venirea și în județul Satu Mare de noi absolvenți care să completeze efectivele secțiilor de poliție comunale.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 29, 2019. Filed under Locale, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.