Județul Satu Mare, reprezentat la un seminar de cooperare interregională, în Franța

Adunarea Regiunilor Europei (ARE) a organizat în perioada 26-30 august 2019, în localitatea Cluny-Franța, un seminar concretizat prin conferințe, mese rotunde, prezentări și studii de caz, pentru a veni în sprijinul viitoarelor activități de cooperare interregională, intitulat “Cities and Regions: New Actors of Change in Europe”.

Județul Satu Mare a fost invitat să participe în calitate de membru și a fost reprezentat de vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus și de reprezentanți ai Direcției de Dezvoltare Regională, Cristina Stern, respectiv Bianca Barta.

În cadrul seminarului au fost prezentate si dezbătute teme cum ar fi: rolul orașelor și regiunilor în Europa; înțelegerea relației și interacțiunii dintre regiuni și structurile administrative și politice; identificarea elementelor care pot sta la baza strategiilor regiunilor; retrospectivă istorică asupra colaborării între orașe și regiuni de-a lungul timpului.

Seminarul a avut drept scop înțelegerea modului în care administrațiile locale/regionale sunt actori cheie pe scena internațională și oferirea de instrumente pentru dezvoltarea influenței administrației publice locale/regionale la Bruxelles și la nivel internațional.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 3 septembrie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.