Elicopter SMURD pentru deservirea celor 6 judeţe din Nord-Vest, inclusiv Satu Mare

Prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip s-a aflat marţi, 10 septembrie 2019, în judeţul Sălaj pentru a participa la operaţionalizarea Punctului de operare aeromedical de la sediul Secţiei de Pompieri Jibou. Elicopterul SMURD va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi Bistriţa-Năsăud.

De la nivel naţional, la eveniment au fost prezenţi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, prim-adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Cristian Radu, reprezentanţi ai Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I, iar de la nivel regional prefecţii, respectiv inspectorii şefi ai Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratelor Judeţene de Poliţie şi Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi din regiunea de Nord-Vest.

Printr-un demers comun al Ministerului Afacerilor Interne şi al autorităților administrației publice județene din Sălaj este disponbil serviciul aeromedical care va face intervenția echipelor de specialitate mai rapidă și mai accesibilă pentru victimele aflate în situații de urgență pe întreg teritoriul celor şase județe din regiunea de Nord-Vest, inclusiv Satu Mare.

Așadar, printr-o investiție de aproape 1.650.000 lei au fost executate în incinta Secției de pompieri din Jibou, lucrările aferente hangarului pentru elicopterul SMURD (cu o zonă de parcare de aproape 327 mp), a depozitului pentru medicamente și tehnică medicală dar și a spațiilor de serviciu și a celor pentru odihnă destinate personalului medical și a echipajelor de zbor. Odată finalizată, infrastructura de deservire a punctului aeromedical a fost predată Ministerului Afacerilor Interne, care a asigurat echipamentul de zbor – elicopterul SMURD, precum și echipajele necesare funcționalizării acestuia – respectiv personalul medical specializat pentru situații de urgență și echipajul de zbor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 septembrie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.