Trei șoferi au fost depistați beți la volan, în cursul zilei de ieri

Deşi în mod repetat poliţiştii rutieri atrag atenţia asupra consecinţelor grave pe care le poate avea consumul de alcool la volan, echipajele rutiere continuă să surprindă pe drumurile publice şoferi băuţi, ce reprezintă un pericol atât pentru pasagerii din propria maşină, cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

0Ieri, spre exemplu, trei şoferi s-au ales cu dosare penale pentru conducere cu alcoolemii peste limita legală. Pe DN 19 A, între localităţile Mădăras şi Ardud, a fost oprit de poliţiştii Serviciului Rutier autoturismul condus de Bogdan C., de 36 de ani, care avea o concentraţie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi zonă, în localitatea Ardud, a fost surprins în trafic şi un cetăţean polonez, Wladislaw B., de 50 de ani, care conducea un autotractor, deşi avea o concentraţie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şi poliţiştii Biroului Rutier au constatat comiterea unei asemenea infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, Sorin T., de 39 de ani, fiind depistat la volan cu o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate aceste cazuri şoferii au fost conduşi la spital pentru recoltare de probe biologice şi sunt anchetaţi pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având alcoolemia peste limita legală.

Printre cei sancţionaţi pentru abaterile comise în trafic se numără şi alţi 9 şoferi, cărora le-au fost suspendate permisele de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor sau altor vehicule, depăşiri neregulamentare sau nerespectarea culorii roşii şi a semnalelor acustice ale semaforului instalat la trecerea la nivel de cale ferată. La Apa, poliţiştii Postului de Poliţie din localitate au acţionat alături de specialişti R.A.R. în vederea depistării şoferilor ce conduc autovehicule cu defecţiuni tehnice, fiind aplicate 11 amenzi, în valoare de 1.125 lei şi reţinute 3 certificate de înmatriculare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 22, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.