Preparate culinare românești și ungurești de nota 10 la Festivalul Gastronomic Tășnădean

Festivalul Gastronomic Tășnădean se caracterizează de la o ediție la alta prin preparate din ce în ce mai gustoase, atmosferă bună, întâlniri și discuții prietenești. Primăria Orașului Tășnad, Consiliul Local Tășnad, și Asociația Culturală ”Ady-Kölcsey” au organizat sâmbătă, 14 septembrie, sâmbătă, în zona de lângă piața de la Ștrandul Termal Tășnad, cea de-a zecea ediție a festivalului. 

La ediția de anul acesta s-au înscris 16 echipe, care au pregătit următoarele preparate, care de care mai gustoase și apetisante. Cele prezentate mai jos reprezintă de fapt tot ce are mai bun și mai delicios bucătăria românească și ungurească:

UMDR Tășnad, cu gulaș tradițional de fasole; ”220 Villanytelep” tot din Tășnad, cu gulaș tradițional; echipa Primăriei Tășnad cu iahnie de fasole cu rasol de porc; ”Wintis” cu gulaș de fasole ca la bunica și ștrudele cu gem de prune; ”Kolcsey” din comuna Săuca, cu porc la ceaun; ”Sapienter Egyesület” din Fehérgyarmat cu cuș-cuș țărănesc; Organizația Caritas Tășnad cu gulaș tradițional; Comunitatea Familiștilor Catolici cu gulaș de fasole; ”Ham – Faus Riders” cu gulaș de fasole, vițel vânătoresc, miel camerunez cu cartofi în coajă și porc la grătar; ”Magyarcsaholyi Mesterszakácsok” cu gulaș la ceaun, sarmale și ”ciurigăi”; ”Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete” din Baja, Ungaria cu ciorbă ungurească de pește; ”Az utolsó vacsora” cu fudulii de curcan cu sos de cocos; echipa catolicilor ”Kolping”, cu gulaș tradițional; ”Érszakácsi Mesterszakácsok” cu gulaș și sarmale; ”Fügefa”, comunitatea bisericii reformate din Tășnad, cu gulaș ca la Palóc; ”Hildebrand” cu gulaș tradițional.

În timp ce echipele înscrise în concurs pregăteau preparatele, vizitatorii au putut servi platouri tradiționale cu produse de casă: pâine cu untură, slănină, jumări, cârnați, brânză, caș, și altele. Pălincă, vin, sortimente aduse de echipe.

Au onorat cu prezența președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, senatorul UDMR Turos Lóránd, deputatul UDMR Erdei István și deputatul PNL Romeo Nicoară, primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba Francisc, viceprimarul Kiskasza Balázs, implicat în organizare, directorul Casei de Cultură Tășnad, Anca Deaconu, consilieri locali tășnădeni, membri și simpatizanți ai P.N.L. și U.D.M.R., localnici, turiști veniți la Ștrandul Termal Tășnad.

Juriul, format din Irimiaș László, Barabás Imre și prof. Ruff Sofia a avut o misiune foarte grea, în a decide care din numeroasele preparate de mai sus merită aprecierea și premiile ediției din acest an a concursului.

Câștigătorii celei de-a X-a ediții a Festivalului Gastronomic Tășnădean:

Desert

Bronz: Echipa Organizației Caritas Tășnad (prăjitură Zserbo)

Argint: ”Magyarcsaholyi Mesterszakácsok” cu minciunele (ciurigăi)

Felul 1

Aur: ”Wintis” (ștrudel cu gem)

Bronz: ”Sapienter Egyesület” din Fehérgyarmat (cușcuș țărănesc)

Argint: Primăria Orașului Tășnad (iahnie de fasole cu rasol de porc)

Aur: ”Ham Faus Riders” (vită în stil vânătoresc)

Gulaș

Bronz: ”Kolping Katólikus Egyházi Egyesület”, UDMR Tășnad

Argint: ”Érszakácsi Mesterszakácsok”

Aur: ”Fügefa”

Diamant: ”Comunitatea Familiștilor Catolici”

Mulțumiri prof. Ruff Zsófia, membru al juriului și director al Liceului Tehnologic Tășnad, pentru lista cu premianți!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 14 septembrie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

One Response to Preparate culinare românești și ungurești de nota 10 la Festivalul Gastronomic Tășnădean

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.