Consilierul local Adrian Moisa-Turcu a demisionat din PSD Tășnad. Nu a fost de acord cu ideile și doctrina PSD

Recent, consilierul local al orașului Tășnad, Adrian Moisa-Turcu și-a depus demisia din Partidul Social Democrat și din Consiliul Local al Orașului Tășnad. A activat în politică un an și două luni. După cum a declarat, a acceptat funcția de consilier local pentru comunitatea tășnadeană. Nu a fost de acord cu ideile celor din PSD, În rest afirmă că nu s-a implicat în activitățile desfășurate de partid.

Redăm declarația sa completă cu privire la demisia sa din PSD și din Consiliul Local al Orașului Tășnad:

”Dragi tașnădeni,
Am luat această decizie datorită următoarelor motive:
1. Nu mă pot identifica cu ”doctrina și gândirea” PSD.
2. Nu am avut o echipă eficientă, cu care să pot lucra la proiecte în folosul comunității.
3. Am alte așteptări din partea consiliului local, acolo ar trebui muncit…

Timp de un an şi două luni am fost consilier local. În această perioadă am încercat să-mi îndeplinesc atribuțiile cât de bine am putut. Am demonstrat că atunci când dorești binele comunității fără să urmărești vreun scop personal, se poate!

Am avut multe intervenții în şedințele consiliului local deși, prin acestea, sunt sigur ca am ”deranjat unele persoane, care, în afară de a ridica mâna la ”comandă” nu au făcut nimic.
Ce las în urma mea ca și consilier local după 1 an si două luni?

1. Am inițiat petiția pentru strada Garoafelor și am susținut-o în şedința de comisie si consiliu local iar în cele din urmă s-a asfaltat!
2. Am inițiat proiectul de hotărâre prin care învățământul (elevii cu performanță, angajații unităților de învățământ) și mai apoi sănătatea, poliția și pompierii au primit 10 intrări gratuite la ștrand.
Îmi pare nespus de rău că nu am reușit reducerea intrării cu 50% pe bază de buletin pentru toți locuitorii orașului Tășnad.
3. În urma intervențiilor mele din consiliul local, după aproximativ 6 luni, internatul a ajuns să aparțină Şcolii Gimnaziale. Astfel s-au putut aproba fondurile necesare pentru renovarea toaletelor și pe viitor se poate interveni la lărgirea sălilor de clasă.
4. Am inițiat și redactat petiția pentru asfaltarea unei străzi din satul Cig care, neavând sprijinul colegilor, nu s-a mai realizat.
5. Am depus o sesizare către Consiliul Local și Primăria Oraşului Tăşnad, în care am cerut să se acționeze prin stropire împotriva căpuşelor și țânțarilor.
6. Am propus și realizat achiziționarea de echipamente pentru angajații de la ştrand.
7. Am cerut în scris motivul pentru care angajații de la Salgardenprest nu au primit tichetele de vacanță (am primit în scris că s-au comandat şi se vor da angajaților).
8. Am cerut raportul privind situația financiară a Ștrandului Termal şi Clubului de fotbal Unirea.
9. Am susținut și expus importanța pragurilor de trecere de pietoni pentru șoferi și pietoni în zonele aglomerate (școli și ștrand).
10. Am susținut achiziționarea de costume populare pentru copii, sperând ca la rectificarea bugetară să țină cont cei din consiliu și să voteze acest aspect important pentru imaginea oraşului.
11.Am susținut reabilitarea terenurilor de sport, însă cu o suprafață modernă și sigură pentru elevi.
12. Am propus investiții de urgență în ștrand.
13. Am susținut ideea de integrare a tuturor etniilor din orașul nostru.
14. Am postat mereu informații despre activitatea primăriei și consiliului local, mergând pe principiul transparenței.

Doresc să menționez faptul că voi continua să mă implic în viața comunității oraşului Tăşnad prin activitățile pe care le desfăşor, chiar dacă nu mai sunt consilier. Nu mă opresc să explorez căi noi, să găsesc modalități şi mijloace cât mai eficiente prin care pot contribui la îmbunătățirea viitorului nostru şi al copiilor noştri.
Numai bine!”

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 16, 2019. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.