Amplă campanie a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, împotriva ambroziei 

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a propus ziua de 28 septembrie 2019, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională, când, într-o singură zi, prin efort comun, curățăm țara de ambrozie. Acest demers este inițiat ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean cât și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă.

Campania cu titlu generic ”28 septembrie 2019 S.O.S.– Ambrozia” se va derula la nivel național și are drept scop combaterea plantei invazive Ambrozia Artemisiifolia – Iarba Pârloagelor. Pentru organizarea/desfășurarea eficientă și unitară a campaniei la nivelul județului Satu Mare, APM începând de astăzi 17.09.2019, desfășoară o amplă campanie de mediatizare a mișcării civice ”28 septembrie 2019 S.O.S. – Ambrozia” care se adresează atât factorilor de răspundere cât și comunității per ansamblu.

O primă acțiune în acest sens constă în notificarea UAT-urilor, a agenților economici autorizați a căror activitate poate genera condiții propice răspândirii plantei, Direcțiile Județene de Drumuri și Poduri, Structurile Naționale și Județene de Căi Ferate pentru implicare în acțiuni de cosire. Totodată se solicită transmiterea până la data de 23 septembrie către Agenția pentru Protecția Mediului (APM) a modului de implicare în campanie conform planului de acțiuni care va fi elaborat în acest sens.

Notificarea va fi transmisă și către reprezentanții protopopiatelor pentru a-i invita să se alăture campaniei prin sensibilizarea enoriașilor duminică, 22 septembrie cu ocazia slujbei religioase cu privire la impactul acestei plante asupra sănătății.

Mesajul APM cu ocazia acestei campanii este: ”Împreună împotriva ambroziei, împreună pentru protejarea mediului și a sănătății populației”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 17 septembrie 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.