Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare

În cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în vederea recunoașterii siguranței pacienților ca o prioritate globală a sănătății, s-a stabilit ca din acest an, ziua de 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a marcat această zi printr-o întrunire tematică între conducerea spitalului, medici și asistente, în care managerul Spitalului Județean de Urgență a transmis celor prezenți mesajul Ministerului Sănătătii și Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), organismul național care are ca atribuții principale managementul calității serviciilor de sănătate și siguranței pacientului, urmat de discursul directorului medical și cel al șefului serviciului Managementul Calității Serviciului Medical, prin care a fost încurajată comunicarea directă privind erorile, accidentele și incidentele aferente actului medical, pentru a învăța din erori în vederea îmbunătățirii siguranței pacientului, importanța implicării pacienților în îngrijirea lor.

Au fost prezentate, de asemenea, demersurile efectuate de Spitalul Județean de Urgență Satu Mare pentru crearea unei culturi organizaționale pentru siguranța mediului de îngrijire. La finalul întâlnirii s-a trecut la o dezbatere între conducere și personalul medical asupra factorilor care dăunează siguranței pacientului, modul cel mai operațional de a împiedica și stopa acești factori, precum și despre îmbunătățirea siguranței medicamentației în Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 17, 2019. Filed under Sănătate, Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.