Sistemul de supraveghere video din Satu Mare va fi extins din fonduri europene

Primăria Satu Mare a câștigat un nou proiect finanțat din fonduri europene. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a semnat contractul de finanțare pentru proiecul transfrontalier prin care va fi extins sistemul de supraveghere video din municipiul Satu Mare.

Astfel, alături de partenerii din municipiul Uzhgorod (oraș înfrățit al municipiului), Satu Mare va beneficia de un buget de 49.224 euro, din bugetul total al proiectului de 109.874 euro. Proiectul este inclus în cadrul Programului Operaţional România – Ucraina, iar perioada de implementare este de 12 luni. Până în prezent în municipiul Satu Mare au fost montate 106 camere de supraveghere.

”Avem proiecte europene în valoare de 28 milioane de euro câștigate pe Programul Operațional Regional, dar nu ne oprim aici, suntem foarte interesați să atragem finanțări europene și prin proiecte. Primul proiect a fost deja câștigat, alte trei sunt în evaluare”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Primăria Satu Mare mai are în evaluare trei proiecte transfrontaliere, depuse în parteneriat cu municipiul Uzhgorod. Este vorba de un proiect în valoare de 59.868 euro, prin care va fi dotat Centrul de Excelență Satu Mare, iar printr-un proiect în valoare de 140.268 euro vor fi sprijiniți și promovați meșteșugarii din municipiul Satu Mare.

Totodată, printr-un proiect transfrontalier în valoare de 564.640 euro, Primăria Satu Mare va reabilita Sala Studio a Teatrului de Nord Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 18, 2019. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.