”Implicat și activ la vârsta înțelepciunii”, un nou proiect pentru vârstnicii sătmăreni

Primăria Municipiului Satu Mare, Direcția de Asistență Socială Satu Mare (DAS) și Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare au lansat Proiectul intitulat ”Implicat și activ la vârsta înțelepciunii”, POCU- 436-4-4, în data de 19 septembrie 2019. Prin acest proiect, pe strada Jiului din Satu Mare va fi înființat un centru de zi, pentru 124 de persoane, valoarea proiectului fiind de 2.786.616,39 lei.

În cadrul centrului, un număr de 124 de vârstnici vor beneficia de program divers, timp de opt ore pe zi, în care vor primi consiliere psihologică, linie telefonică, socializare și posibilitatea petrecerii timpului liber. Aici vor beneficia și de servicii de îngrijire personală și diverse servicii sociale.

În cadrul aceluiași proiect, 40 de vârstnici aflați în risc de sărăcie, vor beneficia de ”masă pe roți”, cu hrană furnizată la domiciliu la două zile.

Așa cum a precizat directorul DAS și managerul de proiect, Adrian Bălaj, obiectivul general al acestui proiect este creșterea calității vieții în municipiul Satu Mare prin înființarea a două noi servicii sociale, adresate vârstnicilor și încurajarea îmbătrânirii active, cu accent pe evitarea izolării, inactivității și diminuarea riscului de sărăcie și excluziune socială.

Proiectul în valoare de 2.786.616,39 lei este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, urmând să fie implementat începând cu luna iulie 2019 când a început procesul de rezolvare a formalităților necesare.

La eveniment a participat și primarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskényi carea afirmat că ”Primăria este alături de vârstnici și va fi, acordând tot sprijinul realizării acestui proiect”. De asemenea, viceprimarul municipiului Doina Feher a subliniat că ”împreună putem face mai mult pentru vârstnici iar acest proiect nu este singurul și se adaugă unor altor proiecte sociale sprijinite de Primăria municipiului Satu Mare”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 19, 2019. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.