O serată literar-muzicală reușită la Carei, în compania poeților sătmăreni și a celor careieni

Centrul Cultural Carei, în colaborare cu Cenaclul literar ”Afirmarea” din Satu Mare și Biblioteca Municipală Carei, au organizat sâmbătă 21 septembrie 2019, de la ora 17.00, în Sala ”Deák Endre” a Centrului Cultural Carei o serată literar-muzicală.

Pentru început președintele Cenaclului ”Afirmarea”, Ioan Anițaș a salutat publicul și a spus că e o mare bucurie pentru creatorii din Satu Mare să fie alături de careienii iubitori de muzică și poezie.

Cantautoarea Georgeta Govor a interpretat un mănunchi de cântece din repertoriul său, aplaudate de publicul din sală. Din Carei au recitat apoi din creațiile lor: Adrian Francisc Munteanu, dr. Cristina Nițiu, Clara Ambruszer, David Anda, Mijie Ciprian și Claudia Oșan.

Momente de muzică de calitate au fost prezentate de profesorul Szücs Józséf, la chitară și Koch Vanesza, voce. Adrian Francisc Munteanu, în calitate de gazdă a citit poeziile: ”Mesaj către muză”, ”Chemare de toamnă”, ”Canon” etc. Au recitat apoi cenacliștii de la ”Afirmarea”: Ioan Tipu Sălăjanu, Cornel Burcea, Dana Criste, Carol C. Koka și Ioan Anițaș. A fost prezent și Claudiu Govor, iubitor de muzică și poezie.

 

Invitatul special al serii a fost cântărețul de muzică folk Tică Lumînare, fost membru al Cenaclului Flacăra, care a încântat spectatorii cu câteva piese muzicale răsplătite cu aplauze de către spectatori.

De remarcat este faptul că s-au recitat atât poezii în limba maghiară, cât și în limba română. Serata literar-muzicală a fost o reușită.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 21, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.