126 de artiști plastici, la Salonul Internațional ”Artiști sătmăreni și invitații lor”, ediția VI

Salonul se adresează artiștilor plastici membrii ai U.A.P.R. și absolvenți ai universităților de artă. Cuprinde lucrări de pictură, grafică, sculptură, obiect, arte decorative, fotografie, instalație, etc. Numărul mare de participanți înscriși, 126, este dovada că și acest eveniment se înscrie deja în agenda artiștilor de pretutindeni alături de ”Micul Prinț”, putându-se numi deja brand sătmărean. Vernisajul va avea loc vineri, 27 septembrie 2019 la Muzeul de Artă Satu Mare, începând cu ora 13.00. 

Tema este foarte generoasă, cuprinzând lucrări cu abordări de la sacru la cotidian, real și imaginar așa încât vizitatorii expoziției vor avea avea niște ”simeze-pepinieră” foarte încărcate.

”Semn Însemn Pomul Vietii”, ca de obicei un eveniment roditor, așa cum ne-a obișnuit Cristina Gloria Oprișa, cu atât mai mult, cu cât evenimentul din acest an stă sub semnul bogăției, al roadelor, al vitalității. Neobosită și mereu prezentă în viața artistică și culturală sătmareană și nu numai, Cristina Gloria Oprișa ne invită în livada pe care a cules-o de prin toate colțurile țării și ale lumii. Soiurile sunt alese, cu promisiunea unui rod bogat. Rod pe care probabil l-a preconizat încă de acum trei ani, când ne oferea ”Semn Rod”.

Asemenea tuturor expozițiilor din seria ”Semn, Însemn, În semn”, și cea de anul acesta adună sub corola sa artiști din toate zonele creației: sculptură, pictură, grafică, etc., dar și de toate vârstele: de la proaspeții absolvenți, la artiști plastici consacrați – probabil vestind de pe acum sfertul de veac al expoziției ”Micul Prinț”, ediția XXV.

Lucrările sunt multe și, așa cum îi stă bine unei expoziții intitulate ”Pomul Vieții”, de dimensiuni generoase, astfel încât, pentru prima dată în șirul ”Semnelor” marca Oprișa, expoziția se va extinde din lăcașul atât de primitor – Muzeul de Artă, și la Galeria de Artă din Centrul nou al orașului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 24 septembrie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.