Ziua Europeană a Limbilor, la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade”

Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” și Biblioteca Județeană Satu Mare organizează luni, 30 septembrie, cu începere de la ora 11.00, evenimentul „Ai știință de limbă, ai parte de vorbă” pentru a marca Ziua Europeană a Limbilor.

Evenimentul se va derula în Sala festivă a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade”, cu implicarea elevilor din clasele a IX-a A, a X-a C, a XI-a B și a XII-a A, coordonați de cadrele didactice Pop Ghirasim Marina, Fănățan Andreea, Glodan Doina și bibliotecara liceului, Chiș Florica.

Biblioteca Județeană Satu Mare va fi reprezentată de cele două bibliotecare de la Filiala Nr. 1, Rusu Maria și Răceanu Natalia, cu prelegerea „Importanța studiului limbilor străine în formarea personală” și cu prezentarea resurselor pentru învățarea limbilor străine pe care le oferă colecțiile filialei.

La inițiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor – ZEL este celebrată în fiecare an în data de 26 septembrie, începând cu 2001, cu scopul de a sensibiliza publicul cu privire la importanța învățării limbilor și la diversificarea numeroaselor limbi învățate și de a favoriza plurilingvismul și înțelegerea interculturală.

Alte obiective declarate ale ZEL sunt promovarea bogăției diversității culturale și lingvistice a Europei, menținerea și cultivarea ei, precum și încurajarea învățării pe tot parcursul vieții, nu numai în contextul școlar ci și în afara acestuia, pe durata studiilor, pentru nevoi profesionale, dar și din motive de mobilitate sau pentru petrecerea timpului liber și pentru diverse schimburi.

Mai multe informații despre ZEL, găsiți aici: https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/ro-RO/Default.aspx

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 26 septembrie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.