Ziua Europeană a Limbilor, marcată la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”George Emil Palade”

În data de 30 septembrie, în organizarea Bibliotecii Județene Satu Mare, la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”George Emil Palade” a fost marcată Ziua Europeană a Limbilor sub genericul ”Ai știință de limbă, ai parte de vorbă”.

La inițiativa Consiliului Europei, Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în fiecare an la data de 26 septembrie, începând cu anul 2001, în scopul sensibilizării publicului față de importanța învățării limbilor, favorizând plurilingvismul și înțelegerea interculturală. La acestea se adaugă promovarea bogăției diversității culturale și lingvistice a Europei, menținerea și cultivarea ei, precum și încurajarea învățării pe tot parcursul vieții, pe durata studiilor, înafara școlii, pentru nevoi profesionale, dar și din motive de mobilitate sau pentru petrecerea timpului liber și pentru diverse schimburi internaționale.

Evenimentul s-a desfășurat în sala festivă a liceului cu implicarea elevilor din clasele a IX-a A, X-C, XI B și XII A sub coordonarea profesorilor Pop Ghirasim Marina, Fânățan Andreea, Glodan Doina, bibliotecar Chis Florica, împreună cu Filiala nr.1 a Bibliotecii Județene Satu Mare, reprezentată de Rusu Maria și Răceanu Natalia.

Bibliotecara Rusu Maria a prezentat în fața elevilor prelegerea ”Importanța studiului limbilor străine în formarea personală”. Au fost prezentate și principalele resurse și materiale existente în colecțiile Bibliotecii Județene Satu Mare pe care elevii le pot utiliza în scopul învățării și aprofundării limbilor străine.

Un grup de elevi a enunțat citate semnificative cu îndemnuri și referire la importanța studiului limbilor străine și în scopul unei bune relații și prietenii între popoare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 30 septembrie 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.