Dublă lansare de carte la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale

Vineri 4 octombrie, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, scriitorul Vasile Bărbuș – Crățu și-a lansat două cărți: romanul ”Magnolii și cenușă” și volumul de poeme ”Raza metaforei”. La lansare au participat ca invitați dr. Felician Pop și poeta Loredana Știrbu, care a fost moderatoarea evenimentului cultural.

Loredana Știrbu a vorbit elogios la adresa scriitorului Vasile Bărbuș – Crățu care vine cu două cărți noi. Este al cincilea roman după ”Salcia neagră”, ”Puntea șerpilor”, ”Spirala tinereții”, ”Clepsidra iubirii” și romanul polițist ”Crimă și drog”. La capitolul poezii, autorul se află la cea de-a 20 –a sa carte.

Loredana Știrbu a observat că autorul reușește să introducă în cărțile sale și elemente biografice. Creează un univers frumos și vorbește în scrierile sale frumos despre femei.

Despre romanul ”Magnolii și cenușă”, Felician Pop a remarcat că de fapt, este un microroman, în care autorul reușește să vină cu o serie de inserțiuni de real. Scrie despre el însuși, cu o bogată imaginație interioară. El este originar din Apa, localitate a județului Satu Mare care a dat o pleiadă de oameni de seamă. Vasile Bărbuș – Crățu este un model adevărat al unui om de seamă. Felician Pop a mai remarcat faptul că vârsta biologică înaintată nu are nicio relevanță.

A adresat cuvinte de laudă și pictorul Nicolae Pop, un prieten adevărat al autorului, cel care i-a prefațat de altfel romanul lansat astăzi, în care autorul ”își descrie o perioadă plină de farmece și peripeții, pe care a trăit-o cu dăruire de suflet, caldă și plină de neprevăzut”. Nicolae Pop a tras concluzia că Vasile Bărbuș-Crățu este un prozator cu reale valențe literare, este un poet pe măsură, dar și un epigramist valoros.

Scriitorul Mihai Sas a remarcat că autorul este un membru valoros al Cenaclului literar ”Cronograf”, în cadrul căruia s-au reunit mai multe talente. Autorul cărților lansate azi are sufletul încărcat cu multe amintiri pe care le așterne pe hârtie.

În final, Vasile Bărbuș – Crățu a mulțumit tuturor pentru cuvintele frumoase care au fost rostite la adresa creației sale. A mulțumit familiei sale pentru înțelegerea manifestată, la fel și celor care au venit la lansarea cărților sale, rupându-și puțin din timpul lor liber.

Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 4, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.