Radu Sergiu Ruba lansează cartea „Un mic arhipelag” la Satu Mare și la Primăria orașului Ardud

Sâmbătă, 12 octombrie 2019, începând cu ora 13:00 la Primăria orașului Ardud, în Sala de Conferințe va avea loc un eveniment deosebit: lansarea de carte – „Un mic arhipelag” de Radu Sergiu Ruba, fiu al orașului Ardud. 

Lansarea de la Ardud va fi precedată vineri, 11 octombrie de un eveniment similar care va avea loc la Cafeneaua ”Poesis” Satu Mare, de la ora 13.00.

Radu Sergiu Ruba s-a născut la 14 octombrie 1954, la Ardud, județul Satu Mare. A urmat cursurile primare şi medii la Răteşti (Satu Mare), apoi la Şcoala pentru nevăzători din Cluj. La vârsta de 11 ani, şi-a pierdut total vederea. A urmat studiile universitare la Bucureşti între 1974-1978, Facultatea de limbi străine, cu specializare în franceză şi engleză.

La bază, scriitorul este profesor de engleză și franceză. A lucrat ca profesor de limbă franceză, inspector în Ministerul Educaţiei, interpret, ziarist în presa scrisă şi radiofonică, lector de limbă engleză în programe ale Consiliului Britanic.

Actualmente, este preşedinte al Asociaţiei Nevăzătorilor din România, redactor al revistei Impact, editata pe compact disc în format audio „mp3” şi realizator de emisiuni la Societatea Română de Radiodifuziune. Exercită o serie de responsabilităţi în structurile organizaţiilor europene ale nevăzătorilor.

A colaborat cu Teatrul de Comedie din Bucureşti, în calitate de consultant artistic la punerea în scenă a versiunii româneşti a dramatizării lui Pascal Parsat după “Scrisoare despre orbi întru folosinţa celor care văd” de Denis Diderot (regizor Octavian Greavu) în anul 2003.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 10, 2019. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.